The SelfEmployed laat in Melkweg zien klaar te zijn voor de grotere podia.

I hope we will ‘feel it again’

Tekst: Sanne Visser | Beeld: Wino Wijnen ,

In een gezellig druk Melkweg presenteren de heren van The SelfEmployed uit Waarland hun nieuwe plaat: Highway Society. Een veelbelovende presentatie van een veelbelovende band.

I hope we will ‘feel it again’

The SelfEmployed heeft in 2007, onder de naam T.IF.T, de Amsterdamse popprijs gewonnen. Toen speelden ze ook in de Melkweg. Vanavond voor het eerst met hun nieuwe album ‘Highway Society’ onder hun nieuwe naam. Een naam die staat voor 4 mannen die zelf hun weg naar boven geasfalteerd hebben. Geen conservatorium, geen X-factor, gewoon gezond verstand, doorzettingsvermogen en gevoel voor muziek.

De aankondiging van de band wordt gedaan door Rob Klerkx, de drummer van Moke. Hij heeft het nieuwe album van The SelfEmployed geproduceerd. Hier is hij erg trots op. Talent komt ook én veelal uit Nederland en dit is een van de bands die ons dat doet realiseren.

De sfeer in de zaal is goed. Het is lekker druk, maar je kunt nog rustig naar de bar lopen, zonder je adem in te moeten houden. Als de intromuziek start, stijgt de spanning. Een vernieuwde opkomst, zeker vet! De mannen kunnen dit nog wel iets vloeiender laten verlopen.

De nummers ‘Feel it agian’ en ‘Now is the time’ zijn al eerder ten gehore gebracht. Deze nummers hebben een ouderwetse T.IF.T sound. De toon is gezet, daarom heeft deze band uit Waarland de Popprijs gewonnen. Kwaliteit valt niet te ontkennen.

Het nummer ‘Highway Society’ lijkt in het begin een beetje een brei van gitaarmuziek. Dan volgt er een drumsessie van gitarist Paul. Verrassend, vernieuwend, leuk! Hopelijk gaan we dit soort ‘experimenten’ vaker horen!

De single ’Clever Enough’ is super! Hier zit echt potentie in. Er kan live nog wel meer uitgehaald worden. Bijvoorbeeld een solo tussen door, geef er wat meer ‘ballen’ aan: Rock & Roll.

De meer geoefende nummers knallen op je af, maar de nieuwere nummers klinken soms te soft. Deze kunnen met nog wat meer explosiviteit gebracht worden.

The SelfEmployed is rijp voor een groter podium. Hopelijk komen hier nóg meer serieuzere luisteraars en verdwijnen de lompe kreten van de zogenaamd leuke ‘fans’ naar de achtergrond.

Wil je ook het nieuwe album live beluisteren? Ga dan naar de website van The SelfEmployed en zie wanneer ze spelen.