The La La Lies laat horen waarom de 60’s nog steeds hot zijn

Mod herleeft in Maloe Melo met Paul Weller als inspiratiebron

tekst: Astrid Engelen | Gwenny Ruiz ,

Hoewel er geen officiële dress code is, lopen de mensen er in Maloe Melo bij de Sixties Surpriseparty erg stijlvol bij. Het was de tijd van mod, waar The La La Lies zich door heeft laten beïnvloeden. Een optreden van deze Alkmaarse band en Paul Weller als rode draad

Mod herleeft in Maloe Melo met Paul Weller als inspiratiebron

Het Alkmaarse viertal The La La Lies heeft veel affiniteit met de muziek uit de jaren ’60 en het is dan ook toepasselijk dat de band optreedt tijdens Out of the Floor: Sixties Surpriseparty in Maloe Melo. De avond kan worden gezien als de after party van het optreden van Paul Weller, diezelfde avond in de Melkweg. Andy Lewis van de Paul Weller band komt plaatjes draaien en het publiek in Maloe Melo hoopt stiekem dat de ‘modfather’ zelf ook nog even langs wipt.

 

The La La Lies is pas sinds vorig jaar samen, maar wordt nu al de hemel in geprezen. Dit jaar komt hun eerste album uit. De band heeft hun optreden in Maloe Melo in tweeën gesplitst. De eerste set bevat nummers als Lies en Turn Up The Music And Dance. Deze aanstekelijke nummers vallen erg in de smaak bij het publiek. Vanwege het 60’s thema van de avond spelen de mannen ook een paar covers. De uitvoering van Money van The Sonics is lekker en I Can Only Give You Everything van Them sluit de eerste set af.

 

Hierop is het de beurt aan dj Andy Lewis. Het is een genot om naar hem te kijken. Hij gaat zelf helemaal uit zijn dak op de muziek die hij draait en de stijlvol geklede mannen in mod-stijl laten hun beste dansmoves zien op de dansvloer. Het is bijna jammer dat The La La Lies nog een tweede set gaat spelen. Het publiek is inmiddels los gekomen en de Alkmaarders gaan er weer enthousiast tegenaan. In dit deel komen een paar gloednieuwe nummers voorbij, waaronder Memory Lane.

 

Aan het verminderde aantal mensen in de zaal tegen het eind van het optreden te zien, ligt de aandacht van de aanwezigen niet meer zozeer bij The La La Lies. De band speelt goed, de nummers zijn erg sterk en de opbouw van de set is doordacht. Toch is er een zwakke schakel: zanger Sander. Hij mist charisma. Op momenten dat hij zelf niet hoeft te zingen of gitaar te spelen, staat hij erbij alsof hij geen deel uitmaakt van de band, maar slechts toeschouwer is. Zijn stem ligt niet het hele optreden even lekker in het gehoor. Gitarist Louis, die de tweede stem voor zijn rekening neemt, lijkt een betere kandidaat voor de positie van frontman.

 

Paul Weller zelf komt niet meer langs, maar zijn band amuseerde zich nog tot diep in de nacht in Maloe Melo.

 

Gezien: Out of the Floor: Sixties Surpriseparty met The La La Lies en dj Andy Lewis van de Paul Weller band, vrijdag 14 mei 2010, Maloe Melo