Ook Caspian Hat Dance op Club 3VOOR12/Amsterdam

Na The Pedro Delgados en TenTemPiés laatste act bekend voor 26 mei in Bitterzoet

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

Caspian Hat Dance treedt op Club 3VOOR12/Amsterdam op. Het is na The Pedro Delgados en TenTemPiés de derde en laatste act die aan de wereldmuziek-editie mee doet. Daarmee staat er na Bluegrass rock en hillbilly rock dus nóg een broeierige dansact op het programma, namelijk opzwepende Klezmer.

Na The Pedro Delgados en TenTemPiés laatste act bekend voor 26 mei in Bitterzoet

We zijn trots om te vertellen dat Club 3VOOR12/Amsterdam op woensdag 26 mei een derde act heeft! Caspian Hat Dance treedt die dag in Bitterzoet op. Het is na The Pedro Delgados en TenTemPiés de derde en laatste act die aan de wereldmuziek-editie mee doet. Daarmee staat er na Bluegrass rock en hillbilly rock dus nóg een broeierige en dansbare act uit een andere regio van de wereld - Klezmer uit de Balkan.

Caspian Hat Dance stond vorig jaar in Paradiso en op Oerol. De groep ging ook op buitenlands avontuur: naast een tour in het Balkan-gebied, stond een !twee maanden! lange tour door de Verenigde Staten op het programma. De groep heeft na tientallen optredens dan ook al een grote live-reputatie opgebouwd. Onze collega´s van 3VOOR12/Noord Holland schreven dan ook over ze: Dan is het de beurt aan Caspian Hat Dance. Vanaf seconde één heeft de band alle aandacht, als alle zes de bandleden á capella zingend in het Duits alle anarchisten oproepen samen te komen; dat zie je niet iedere dag. Deze prestatie geeft aan dat we met een behoorlijk multi-getalenteerd gezelschap te maken hebben ... Het publiek vindt het allemaal geweldig. Ergens wordt geroepen dat dit ‘de beste band ooit in De Bakkerij’ is.

Caspian Hat Dance maakt traditionele zigeunermuziek. Soms melancholisch, soms opzwepend, maar meestal ook dansbaar. Dus vergeet de zorgen en laat je meesleuren door de prachtige klezmersound!

Club 3VOOR12/Amsterdam (Wereldmuziek-editie)
met The Pedro Delgados, Caspian Hat Dance en TenTemPiés
Woensdag 24 mei 2010
Bitterzoet (Spuistraat 2) te Amsterdam
aanvang: 20.00
entree 5 euro