Blokkenschema 5 Days Off bekend

Maurice Spijker: “8 van de 12 programmaonderdelen verkopen uit”

Atze de Vrieze ,

5 Days Off staat op het punt van beginnen. Woensdag 3 maart gaat het dance festival in Paradiso en Melkweg van start, 7 maart zal het tot vroeg in de maandagochtend doorgaan. Het programma was al langer bekend, nu komt daar ook een blokkenschema bij. Het festival verhuisde dit jaar van juli naar maart. Het publiek heeft dat niet gemist. “De kaartverkoop gaat als een speer”, vertelt Maurice Spijker van MOJO.

Maurice Spijker: “8 van de 12 programmaonderdelen verkopen uit”

5 Days Off staat op het punt van beginnen. Woensdag 3 maart gaat het dance festival in Paradiso en Melkweg van start, 7 maart zal het tot vroeg in de maandagochtend doorgaan. Het programma was al langer bekend, nu komt daar ook een blokkenschema bij. Het festival verhuisde dit jaar van juli naar maart. Het publiek heeft dat niet gemist. “De kaartverkoop gaat als een speer”, vertelt Maurice Spijker van MOJO. “Het lijkt erop dat 8 van de 12 programmaonderdelen uitverkopen. De passepartouts zijn al op. Vaak hebben we één of twee avonden die wat achterblijven, maar dat is nu gelukkig niet het geval.”

5 Days Off biedt ieder jaar een breed aanbod aan alternatieve dansmuziek. Van techno tot drum ’n bass, van dubstep tot popbands als Hot Chip. Meest onderscheidende act vindt Maurice Spijker Flying Lotus. Zonder de komst van de Amerikaan zou het festival toch minder compleet zijn. De experimentele beatmaker uit Los Angeles speelt woensdagavond in Paradiso met onder meer Four Tet, Nosaj Thing en Martyn, een avond waarin hiphop, dubstep en elektronica in elkaar overvloeien. “Vernieuwing is belangrijk voor 5 Days Off”, zegt Spijker. “Flying Lotus is een icoon, een soort benchmark. Zijn komst maakt het programma helemaal af.”

Publiekstrekkers op het festival zijn verder onder meer Hot Chip, Paul Kalkbrenner en Vitalic. Veelbesproken is de komst van de mysterieuze rapper DOOM, die met masker optreedt en zelden interviews geeft. Ook op de zaterdagavond in de Melkweg zijn de kruisbestuivingen niet van de lucht. DJ Promo vermengt hiphop met hardcore en breakbeats, hardcore dj The DJ Producer staat er naast breakcore veteraan Bong-Ra en drum ’n bass/electro collectief Noisia. “Het is een teken des tijds. Het is goed om te zien dat al die hardere stijlen nu bij elkaar kunnen.”

Bekijk nu het blokkenschema van 5 Days Off. 3VOOR12 doet vijf dagen lang verslag van het festival. Alle verslagen vind je de komende dagen op de speciale festivalsite. Daar lees je nu alvast interviews met o.a. Four Tet, Pantha Du Prince, Bong-Ra en The DJ Producer. Bereid je intussen ook voor met de 5 Days Off Luisterpaal.