Westerliefde opent deuren voor zomersessies

Sterke start van Gem Sessions verdringt Anouk naar de achtergrond

Tekst: Robbie van Zoggel | Foto's: Eline Soumeru ,

Wie niet kan kiezen tussen de Noordzee, een nepstrand of een natuurgebied, kan voor een dansje en een glaasje ook nog naar het Westergasterras. De komende zondagen staat een brede line-up met klinkende namen op het programma. 3VOOR12/Amsterdam neemt een kijkje bij de eerste editie.

Sterke start van Gem Sessions verdringt Anouk naar de achtergrond

Als je ‘s middags bij het plein voor de Gashouder aankomt, lijkt het terras oneindig groot. Ondanks de volle zon waait het lekker door; niet gek dus dat het er afgeladen is. De condities zijn ideaal voor de aftrap van een reeks Summer Sessions, het nieuwe initiatief van dancelabel Gem Records, Westerliefde en het Westergasterras.

Met een geïmproviseerde draaitafel in de deuropening wordt het publiek opgewarmd met soulplaten en triphop van het duo The Planty Herbs. Met uitzicht op de blauwe horizon priemen de laatste zonnestralen door de omringende rietkragen. Terwijl iedereen is samenpakt op zitzak, vlonder of tuinstoel worden in de zaal de eerste donkere klanken ingezet. De deuren staan wijd open, het ritme stijgt met het kwartier. Nog net voor het donker wordt kan er gratis gerolschaatst worden. Er wordt gevallen, gelachen en wederom gevallen.  

Niet veel later houdt het publiek op het terras het voor gezien en druppelt de zaal vol. Terwijl even verderop Anouk op het grote grasveld voor de concertreeks van Live At Westerpark begint te spelen, schakelt de Westerliefde een tandje bij. We horen niets meer van Anouks concert. Afwisselend weten Peter Horrevorts en Van Anh de mooie hoge ruimte te vullen met spannende en stomende house. De strakke beat is de vaste lijn die het tweetal verbindt, de zorgvuldig toegevoegde laagjes vormen de creatieve afwisseling. De set wordt hierdoor steeds dansbaarder.

Na het toetje, de technoset van Bart Skils, kijkt promotor Juriel Zeligman terug op een succesvolle eerste zondag. “Met een uitgebalanceerd programma, een plek als deze en mooi weer moet dat ook de komende weken lukken”.

Gezien: Summer Sessions van Gem Records, Westerliefde, 4 juli 2010