Katapult lanceert het openingsschot van 5 Jaar Studio 80

The Heykids knallen met 80’s beats het 6e jaar in

Tekst: Sophie Top | Beeld: Dennis Swiatkowski ,

Het warme weer en de WK-gekte lijken even heel ver weg, wanneer we op de dansvloer van Studio 80 genieten van de 80’s getinte electro. Vijf jaar bestaat Studio 80 alweer en daar moet op gedanst worden. En dat is geen enkel probleem met de line-up van vanavond!

The Heykids knallen met 80’s beats het 6e jaar in

De avond begint met onze gastheren van vanavond: The Heykids. “Fresh like Coriander, dirty like your uncle and just a fuckin’ party” – dat is hoe zij zichzelf omschrijven. Hun draaitechniek is alles behalve dirty en is eerder ontzettend strak en zo schoon als de brand te noemen is. Als vuur vlammen de beats de dansvloer op.

Een geweldig duo om naar te kijken, zo perfect op elkaar ingespeeld. Geen steekje laten ze vallen, en, misschien wel het mooiste: ze staan te genieten. Bijna elke woensdagavond sinds twee jaar Katapult staan zij daar, maar het wordt niet oud. Zij aan zij, meedansend op hun eigen strakke ritme, bemannen zij de knoppen. Het is elke keer weer een nieuw feestje.

De zaal van Studio 80 is op dat moment nog lekker overzichtelijk. Het publiek lijkt toch iets vertraagd door het warme terrasweer en de zege van Spanje. Maar zodra J. Phlip achter de draaitafel verschijnt en The Heykids plaatsmaken voor San Francisco-stijl, staat de dansvloer toch al weer behoorlijk vol. Deze 27-jarige Amerikaanse schone is een aangename verrassing. Eigenlijk stond Justin Martin geprogrammeerd, net als J. Phlip onderdeel van Dirtybird, maar met haar house, funk-, tech- en electrostijl is zij een waardige vervanger.  Er mag gedanst worden en dat gebeurt ook met volle overgave.

Verder op de avond is het nog genieten van de Zwitserse ridders onder de naam Round Table Knights. Zij hebben hun plaatsje wel verworven aan de ronde tafel der nachtleven. Een aparte stijl; electro met een blije noot. Met strakke beats, wat latin-invloeden en zelfs  onverwachte jungle geluiden. Omhoog, omlaag, het houdt niet op. Een hele fijne opbouw om goed op los te gaan, maar nog wel wat energie over te houden voor de rest van het programma.

De achterzaal, oftewel Studio 2, is inmiddels ook open en wordt beheerd door Neerlands trots Sven & Tettero. Wie kent ze niet? Net als de Heykids een echt team. Ze worden opgevolgd door BIN, de jonge deejay die al menig Katapulteditie op zijn naam heeft staan.

Met een gevarieerde line up, twee gevulde zalen en een nevelige atmosfeer, komt de eerste jubileumavond ten einde. Wat een feest hebben The Heykids hier weer neer gezet. Nog een laatste tip. Voor de partygangers die niet door de weeks werken: Katapult is waar je je op de woensdagavond kunt vermaken. Voor de werkende mensen: neem de dag erna vrij.

Dit was dag 1, nog 4 te gaan!

Gezien: Katapult op 5 Jaar Studio 80, Studio 80, 7 juli 2010