Coparck voor het laatst in Amsterdamse buitenlucht

Luisteren en genieten van een vol geprogrammeerd Vondelpark Openluchttheater

Tekst: Isabelle Mulder. Foto's: Gwenny Ruiz. ,

De mannen van Coparck besluiten er na tien mooie jaren een punt achter te zetten. Stuk voor stuk gaan zij hun eigen weg in nieuwe projecten. Tijdens Vondelpark Openluchttheater geven zij nog een keer een bijzonder optreden op eigen bodem weg.

Luisteren en genieten van een vol geprogrammeerd Vondelpark Openluchttheater

Het nieuwe seizoen Vondelpark openluchttheater is al lang en breed begonnen. Dankzij een gevarieerd programma  en prima weer is het voor menig mens goed vertoeven in het grootste park van Amsterdam. Zo biedt de zaterdagavond cabaret en is zondag de dag van de muziek. Muziek van onder andere Moke, Tim Knol, John Carrie en Moor Green. Deze week is het de beurt aan de Belgische Lenin en Coparck.
 
De aftrap is aan Lenin, het artistieke pseudoniem van singer songwriter Jeroen de Pauw. Ooit geboren in Gent, momenteel woonachtig in Brussel, ex-frontman van de band Kunda en inmiddels gezegend met de Nederlandse producer Nando Eweg. Zijn nummers zijn ooit bestempeld met de woorden “Popmuziek met zeggingskracht en ballen”. Op een stralende zondagmiddag klinkt de akoestische set vooral bescheiden en eerlijk.

Waar Lenin een doorstart maakt op het gebied van zijn muzikale loopbaan, breit Coparck er een einde aan. In de arena van het Vondelpark spelen zij nog één keer een thuiswedstrijd. De band sluit na tien mooie jaren het hoofdstuk af. “We vinden dat we artistiek gesproken zoals we nu opereren ons hoogtepunt hebben bereikt, dit is een mooi moment om er een punt achter te zetten”. Na welgeteld 497 optredens, 4 albums en vele memorabele momenten is de vijfmans formatie voor het laatst te zien tijdens de Zwarte Cross.
 
Het Oost-Nederlandse festival is een wereld van verschil in vergelijking met de intieme en sfeervolle setting van het Amsterdamse park. Met enige vertraging gaat de band van start. Het publiek heeft zich verspreid over de tribunes en schooltjes kinderen dansen voor het podium. Deze middag passeren zowel oude als nieuwe nummers de revue. Tijdens ‘The World Of Tomorrow’, beter bekend als het commercial liedje van kaasboer Milner, raken mensen in hogere sferen. Veertigplussers dansen alsof de jaren zeventig en tachtig zijn herrezen. Rond zes uur nadert het einde en sluit Coparck af met een toegift.
 
Eind goed, al goed. We zullen deze jongens overigens niet uit het oog verliezen. Odilo Girod gaat verder met zijn solo project Chop Wood, drummer Marcel van As versterkt Spinvis, bassist Rik Hansen werkt samen met Sonja van Hamel en gitarist Gijs Coolen vinden we terug in Woost.
 

Gezien: Lenin en Coparck in het Vondelpark Openluchttheater, 4 juli 2010