Releaseparty Symons debuut 1+1=3

Succesvolle albumpresentatie in Paradiso trekt halfvolle zaal

Tekst: Isabelle Mulder | Foto's: Pim Hendriksen ,

Symon is de band rond de 28-jarige van oorsprong Duitse Simon Binkenborn. In Nederland heeft de beginnende band al aardig wat op zijn naam staan. Zo werd Symon in 2008 verkozen tot 3FM Serious Talent met de single Superstitious. Het debuut 1+1=3 is de kroon op het werk van het afgelopen jaar en is op vrijdag 22 januari gepresenteerd in Paradiso.

Succesvolle albumpresentatie in Paradiso trekt halfvolle zaal

Op het podium van Paradiso, waar ooit namen stonden als de Sex Pistols, Rolling Stones en U2, staat deze avond de semi-Amsterdamse formatie Symon. De 28-jarige en van oorsprong Duiste Simon Binkenborn presenteert met zijn band het debuut ‘1+1=3’. Een gevarieerd album met dertien nummers die wisselen tussen vrolijke popliedjes en serieuze ballads.

Mondjesmaat druppelen groepjes mensen Paradiso binnen. Tegen negenen is de zaal half gevuld en voert het geroezemoes van zowel Nederlandse al Duiste bezoekers de boventoon. Dan verschijnt er op het podium een ingetogen jongeman gepaard met gitaar. De zaal valt stil en een verfijnd akoestisch nummer volgt. Bij het tweede nummer wordt Simon bijgestaan door gitarist Chris Kikic, om vervolgens Take Me With You met de complete band te spelen.

De teksten van Symon zijn letterlijk uit het gevoelsleven van Binkenborn gegerepen. Inspiratiebronnen zijn voornamelijk liefde, levenslessen en de geboorte van zijn inmiddels zeven maanden oude dochtertje. Stuk voor stuk teksten met inhoud en oprechtheid. Zo wordt het nummer City on Fire aangekondigd met de woorden: ‘We waren in verwachting van ons dochtertje en hadden geen geld, maar wisten beiden dat het vanaf dat moment alleen maar beter kon worden.’

Naarmate de avond vordert weet Symon het publiek in te pakken met catchy nummers en een waanzinnig samenspel. Verwacht geen overstuurde gitaren, maar uptempo popnummers afgewisseld met hier en daar een snufje elektronica. Voor het laatste nummer wordt de vrouw van Simon het podium op gevraagd en eindigt de releaseparty met een romantische scène.

28 januari is Symon te zien in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Gezien: cd-presentatie Symon, Paradiso, 22 januari 2010.