zonnig Record Store Day in Velvet Music Amsterdam

met Kraak & Smaak DJ Set, John Carrie & Moor Green en DJ LoveSupreme

Tekst: Christiaan Walraven | Beeld: Harold Hulskers ,

Afgelopen zaterdag 17 april was Record Store Day. 3VOOR12/Amsterdam ging op bezoek bij Velvet Music op de Rozengracht waar John Carrie & Moor Green speelde en waar DJ sets van Kraak & Smaak en DJ LoveSupreme ten gehore werden gebracht.

met Kraak & Smaak DJ Set, John Carrie & Moor Green en DJ LoveSupreme

Afgelopen zaterdag 17 april was Record Store Day. Zo'n 60 winkels door heel Nederland deden hieraan mee met speciale acties, unieke releases en instore optredens. 3VOOR12/Amsterdam ging op bezoek bij Velvet Music op de Rozengracht waar John Carrie & Moor Green speelde en waar DJ sets van Kraak & Smaak en DJ LoveSupreme ten gehore werden gebracht.

Kraak & Smaak is een producerstrio dat het al jaren fantastisch doet bij het publiek. Toch staan er vandaag weinig mensen voor de speciale DJ Set. Misschien komt dit, omdat vandaag alleen Mark Kneppers komt opdraven. Hij is eigenaar van de vinylafdeling van de winkel speelt dus een thuiswedstrijd met sterke 7" funkplaten.

Clearing Air, de nieuwe plaat van John Carrie & Moor Green, komt dit weekend uit en het is dus een drukke tijd voor de band. Ze moeten dan ook na het optreden snel door naar Delft voor een tweede, maar niet voor ze een aantal prachtige songs van het nieuwe album hebben gespeeld.

De band staat in de ingang van de winkel en met het zonnetje op de stoep staat het grootste deel van het publiek dan ook buiten. De nummers zijn sterk en het spel op onder andere een Akai EWI 4000s (een soort elektrische klarinet), een cajón en een theremin maken het optreden ook nog interessant om naar te kijken.

Als afsluiter van de dag mag DJ LoveSupreme nog een aantal plaatjes draaien. De deejay is medewerker van de winkel, maar weet met zijn plaatkeuze de winkel niet direct vol te trekken. Hij draait erg experimenteel en met veel hiphop invloeden, maar het komt in een rustige platenzaak niet tot zijn recht.

Gezien: Kraak & Smaak DJ Set, John Carrie & Moor Green, DJ LoveSupreme, Velvet Music Amsterdam, 17 april 2010