Derde en laatste voorronde Mooie Noten 2010 in Bitterzoet

Strijd om plaatsen in halve finale Mooie Noten 2010 eindigt in de laatste voorronde

Tekst: Annemarie Geersing | Foto's: Harold Hulskers ,

De derde en laatste voorronde voor Mooie Noten 2010 is in de Bitterzoet, waar het programma weer gevarieerd is. Ella Ellingsworth, How About Maria?, Martin, Noam Vazana, Days After The Storm, Coen en Anne Wouterlood strijden om de laatste plekken in de halve finale in de Paradiso op zaterdag 15 mei.

Strijd om plaatsen in halve finale Mooie Noten 2010 eindigt in de laatste voorronde

De strijd om een plaats in de halve finale van Mooie Noten 2010 eindigt met een laatste voorronde in de Bitterzoet. Vanavond zal niet alleen de winnaar van deze avond bekend worden gemaakt, maar wordt ook bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de wildcards die vijf deelnemers alsnog een kans geven zichzelf te bewijzen in de halve finale.

Ella Ellingsworth opent de avond met een nummer waarbij ze samen met de zaal het ritme klapt. De Bitterzoet is nog half leeg maar doordat ze iedereen uitnodigt vlak voor het podium te komen staan, oogt het een stuk gezelliger. De Amerikaanse Ella, die alweer vier jaar in Nederland woont, zingt vrolijke popliedjes terwijl ze zichzelf begeleidt op piano of gitaar. Bij haar laatste nummer wordt ze begeleid door Jacqueline op viool en Mandy op percussie, waardoor ze een beetje een Amy Mcdonald-sound krijgt.

De tweede die strijdt om een plek in de halve finale is How About Maria? Zangeres Sandra wordt begeleid op de piano en zingt jazzy over “de huidige moderne maatschappij”, zoals ze op haar website schrijft. De sfeer doet een beetje denken aan een rokerig jazzcafé, en in haar tweede nummer genaamd Food wordt flink geëxperimenteerd op de piano, wat de aandacht wat afleidt van de zangeres.


De eerste die vanavond in het Nederlands zingt is Martin, hij is ook de eerste die zichzelf aan het publiek voorstelt vanavond. Hij begeleidt zichzelf op de piano en zingt Nederlandse rijmende teksten over zijn gevoelens en doet ergens denken aan Velthuis&Kemper.

Als vierde betreedt Noam Vazana het podium met een trombone die ze bevestigt op de piano die op het podium staat. De zangeres met Israëlische roots speelde eerder op het North Sea Jazzfestival met Katie Melua en staat er dan ook zelfverzekerd bij op het podium. Ze speelt piano, zingt, en combineert af en toe piano en trombone tegelijk, iets wat haar optreden erg uniek en gevarieerd maakt.

Het driekoppige Days After The Storm settelt zich op het podium en bestaat uit drie culturen: de Italiaanse zanger Frank, Duitse percussionist Hennig en Portugese Vasco op gitaar. De sfeer wordt een stuk intiemer bij deze muziek en Frank zingt krachtig. De muziek heeft iets weg van Nickelback.

Student conservatorium Coen kruipt achter de piano en begint met een blues. Normaal speelt hij in een band maar vanavond is hij in zijn eentje. Hij vertrouwt het publiek toe dat hij best nerveus is. Gelukkig is dit niet te horen als hij zijn popliedjes voor de aanwezigen in de Bitterzoet speelt, al heeft hij nog niet echt een eigen sound.

De laatste artiest van de avond is Anne Wouterlood, afgestudeerd aan het conservatorium. Ze begint alleen op haar piano en daarna gitaar, maar wordt later vergezeld door twee ex-studiegenoten op gitaar en als tweede stem. Haar popliedjes klinken leuk, maar blijven niet echt hangen.

Na uitvoerig beraad besluit de jury Noam Vazana tot winnares van de avond te benoemen. Daarnaast worden de vijf wildcards uitgereikt aan deelnemers van de eerste voorronde Kristina Hanses, Lucas Pruim, Chris Kok, en van vanavond Eva Wellingsworth en Martin.

Gezien: derde voorronde Mooie Noten 2010 in Bitterzoet, 13 april 2010.