De favorieten van... Lefties Soul Connection (2)

"Muzikanten dansen niet. Alleen in het donker, als er niemand kijkt."

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

In onze vaste rubriek de favorieten van... zetten artiesten hun beste en slechtste muzikale ervaringen op een rijtje. In deze aflevering Alviz en Onno Smit, toetsenist en zanger/gitarist van funkgroep Lefties Soul Connection, die nog meer slechte concertervaringen kennen: "... in een kelder van een zwembadcomplex. Het stond helemaal vol met mensen (iets van 300-400 man). We vonden het al wat warm voordat we moesten beginnen. Bleek de airco stuk te zijn."

"Muzikanten dansen niet. Alleen in het donker, als er niemand kijkt."

In onze vaste rubriek de favorieten van... zetten artiesten hun beste en slechtste muzikale ervaringen op een rijtje. In deze aflevering Alviz en Onno Smit, toetsenist en zanger/gitarist van funkgroep Lefties Soul Connection, die nóg meer slechte concertervaringen (zie hier de anderen van hun bandgenoten) kennen: "... in een kelder van een zwembadcomplex. Het stond helemaal vol met mensen (iets van 300-400 man). We vonden het al wat warm voordat we moesten beginnen. Bleek de airco stuk te zijn."

Wat is het beste optreden waar je ooit heen geweest bent? Waarom?
 Alviz: Een hiphop-jam in een kleine club in New York jaren geleden. Dit was zeker 10 jaar terug, in ieder geval voor ‘9/11’. De jam bestond ondermeer uit Black Thought van the Roots en Scott Storch op keys (ooit ook in the Roots). Dit was nog voordat Scott Storch een hele bekende producer werd en daarna dacht dat hij uber pimp was (en door Timbaland ‘just the piano man’ werd genoemd in een diss track). Hier was hij nog een verlegen jongetje die erg goede hooks op de keys speelde.
Nadat zij een optreden hadden gegeven kwamen er nog allerlei mc’s uit alle delen van New York tonen dat ze skills hadden. Een super hoog niveau waar ongetwijfeld mc’s bij zaten die nu bekend zijn.
 Onno: D'angelo op North Sea Jazz.


Wat was je de eerste cd/lp die je ooit kocht? Waarom?
 Alviz: Volgens mij was mijn eerste LP van Europe – Final Countdown. Ik vond het toen een geweldig nr.
 Onno: Rock It van Herbie Hancock


Wat is je favoriete ‘foute’ plaat? Waarom?
 Alviz: Be Young, Be Foolish, Be Happy van The Tams. Lekker meebleren, vooral als je dronken bent.
 Onno: Right said fred I'm to sexy for my shirt. Tekst plus melodie past over bijna elk nr (probeert u maar) dus perfecte pop single ! 


Wat is volgens jou het beste nummer aller tijden? Waarom?
 Alviz: Sex Machine – James Brown. Iedereen maar dan ook iedereen gaat spontaan bewegen op deze plaat.
 Onno: Round Midnight - Thelonious Monk. Tis Zo!


Noem een aankomend optreden waar iedereen naartoe moet:
 Alviz: Optreden Lefties Soul Connection op het Bevrijdingsfestival in Wageningen!

Wat was je meest bizarre optreedervaring?
 Alviz: Een optreden in Zuid-Frankrijk in een oude ruïne met op de achtergrond een grote bosbrand, dat net was begonnen op het eiland achter het podium. In het publiek waren ook mensen die daar woonden en natuurlijk snel daar naar toe gingen. Het waaide ook keihard waardoor het podium bijna instortte. Er waren volgens ons maar een handjevol mensen, maar tot op de dag van vandaag zeggen mensen tot in Canada dat ze daar geweest zijn.
Een ander gedenkwaardig optreden was in Hannover Duitsland in een kelder van een zwembadcomplex. Het stond helemaal vol met mensen (iets van 300-400 man). We vonden het al wat warm voordat we moesten beginnen. Bleek de airco stuk te zijn. Op de helft van het optreden vielen zowel wij als het publiek bijna flauw van de warmte. Het publiek kon nog even naar buiten om een luchtje zuurstof te scheppen. Wij moesten door met het optreden… We kwamen zeiknat en buiten adem van het podium.

Wat is je favoriete plaat om op te dansen?  
 Onno: Muzikanten dansen niet. Alleen in het donker, als er niemand kijkt.

Voor wie zou je wel eens een serenade willen zingen?
 Alviz: Daar doe ik niemand een plezier mee.
 Onno: Monica Bellucci

Wie is je grootste fan?
 Alviz: 3v12