De favorieten van... Lefties Soul Connection (1)

"... de tepel van een vriend van me is daar afgebeten"

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

In onze vaste rubriek de favorieten van... zetten artiesten hun beste en slechtste muzikale ervaringen op een rijtje. In deze aflevering Cody Vogel en Pieter Bakker, drummer en bassist van funkgroep Lefties Soul Connection, die een aantal slechte concertervaringen kennen: "Spelen bij een borrel op een tassen- en schoenenbeurs in Düsseldorf. Twee verdwaalde Koreanen en een paar dronken standhouders. Raaarrrrr."

"... de tepel van een vriend van me is daar afgebeten"

In onze vaste rubriek de favorieten van... zetten artiesten hun beste en slechtste muzikale ervaringen op een rijtje. In deze aflevering Cody Vogel en Pieter Bakker, drummer en bassist van funkgroep Lefties Soul Connection, die een aantal slechte concertervaringen kennen, waaronder een metalconcert met afgebeten tepels.

Wat is volgens jou het beste album ooit? Waarom?
Cody: Ik vind niet één plaat het beste, er zijn in mijn beleving veel geweldige platen om verschillende redenen. Een vette plaat is uniek op een bepaald moment in de tijd en blijft dat. Voorbeelden; Bill Withers - Just as I Am, Osdorp Posse - Osdorp Stijl, Beastie Boys - Paul’s Boutique, The Meters - The Meters, Lauryn Hill - Unplugged No. 2..      

Wat vind je op dit moment het beste album? Waarom?
Cody: Doom – Born like this. Als je niet weet waarom dan loop je rond in een rubberpak.
Pieter: De live plaat van d’Angelo, omdat ik er het een en ander van heb gehoord en echt helemaal te gek is.

Wat is het beste optreden waar je ooit heen geweest bent? Waarom?
Cody: Heel lang geleden nam m’n vader me mee naar een festival waar Han Bennink optrad. Midden in een wilde drumsolo brak hij een stok. Han stopte met spelen en liep weg. Na een paar minuten kwam hij terug om vervolgens een dozijn stokken over z’n drumstel heen te flikkeren en daarna z’n solo af te maken. Geweldige spanning.

Wat is het slechtste optreden waar je ooit heen geweest bent? Waarom?
Cody: Amy Winehouse, we stonden vorig jaar in haar naprogramma in de AB in Brussel. Het was eigenlijk niet slecht, maar vooral heel erg zielig om te zien hoe iemand ergens aan het optreden is terwijl het overduidelijk is dat het niet zo’n goed idee is.
Pieter: Ongetwijfeld heb ik wel eens iets slechters gezien, maar ik ben ooit verzeild geraakt bij een optreden van Slechtvalk, een soort duistere Metal. Het was te bizar voor woorden en de tepel van een vriend van me is daar afgebeten…
 
Wat is je favoriete ‘foute’ plaat? Waarom?
Cody: R Kelly - Happy People/U Saved Me. R Kelly is natuurlijk een heel eng mannetje. Maar hij heeft wel een super gevoel voor drama en het klinkt allemaal heel lekker.

Wat was je meest bizarre optreedervaring?
Cody: Spelen bij een borrel op een tassen- en schoenenbeurs in Düsseldorf. Twee verdwaalde Koreanen en een paar dronken standhouders. Raaarrrrr.
Pieter: Dat was in Beverwijk, waar door een elektriciteits foutje ineens de halve backline in de fik stond

Wat was je eerste cd/lp die je ooit kocht? Waarom?
Cody: De vinylsingle van Walk this way van RUN DMC. Combinatie van de beat, de rhymes en de gitaar. En een stoere clip.
Pieter: Dat was doctor Jones van Aqua, vreselijk popplaatje dat in mijn jeugd erg populair was.

Heb je rituelen voor je gaat optreden? Zo ja, welke?
Cody: Strik je veters en breek de tent af.
Pieter: Met de Lefties douchen we altijd gezamelijk.

Wie is je grootste fan?
Pieter: Onno (red.: gitarist Lefties Soul Connection)