Ode aan vrouwelijke rondingen bij clippresentatie The Works

“Een beetje provoceren vinden we te gek”

Tekst: Astrid Engelen | Foto's: Alex Koutsman ,

De mannen van The Works houden van vrouwen met rondingen. In het Ketelhuis presenteren ze de video van het nummer Chunky Chicks, een ode aan vrouwelijke vormen.

“Een beetje provoceren vinden we te gek”

The Works presenteerden afgelopen zaterdag de videoclip van Chunky Chicks in het Ketelhuis. Chunky Chicks komt van het debuutalbum Best Served Rare, dat eerder dit jaar werd uitgebracht. De clip zal binnenkort multimediaal in première gaan.

 

De Amsterdamse rock ’n cholesterollers houden niet van magere vrouwen. Zanger Marko 5 ft. 7: “Ongezonde kapstokken vinden we niks.” De clip, geregisseerd door Noah Pepper en gefilmd door broer Odin Pepper, toont een feestmaal waarbij slanke dames op het menu staan. Na gruwelijk te zijn geslacht door Ruben van der Meer belanden ze op tafel, waar de bandleden met hun chunky chicks aanschuiven voor de dis. Het publiek in het Ketelhuis reageert enthousiast op de clip. Ook de band zelf is erg tevreden. “Het eindresultaat is boven verwachting.”

Na de release van Best Served Rare ontving de band wisselende reacties op de teksten. “We houden van flamboyantie en decadentie. We zijn niet altijd politiek correct. Een beetje provoceren vinden we te gek,” aldus Marko. In Spanje en Servië, waar Marko origineel vandaan komt, heeft de groep al een flinke aanhang. De band is net terug van een korte tour in Spanje. “Spanje is het beloofde land voor high energy rock ’n roll bands.” Ook een tour door Japan staat nog op de planning.

Dinsdag 27 oktober staan The Works in de eerste halve finale van de Amsterdamse Popprijs. De jury gaf de band een wildcard vanwege de overtuigende live show.

 

Gezien: Clippresentatie The Works, 24 oktober, Het Ketelhuis