Innercity gaat verder op de nieuwe weg

Ook Innercity bereidt zich voor op scherpere drugscontroles

Vorig jaar ging het roer om bij Innercity. Het programma van het grote dancefeest in de Amsterdamse RAI kreeg een facelift. Dat leverde zoals verwacht een stuk minder bezoekers op dan voorgaande jaren, maar de organisatie had er zo'n goed gevoel over dat de ingeslagen weg gewoon verder wordt bewandeld.

Ook Innercity bereidt zich voor op scherpere drugscontroles

Het roer ging om bij Innercity vorig jaar. Het programma van het dancefeest van ID&T kreeg een flinke facelift: de commerciële trance en hardstyle dj’s werden de zaal uit geveegd, minimale techno en de betere house werden gastvrij binnengehaald. Voor een groot deel van het publiek was dat wel even wennen, Innercity had vorig jaar flink wat minder bezoekers dan normaal. “Daar hadden we op gerekend. We moeten deze formule nog bewijzen”, zegt programmeur Olga Zegers, “De mensen die er wel waren vonden het geweldig en wij zelf ook, dus we gaan zeker op de ingeslagen weg verder.”

16 december staat de RAI opnieuw in het teken van Innercity. Urban, vorig jaar nog vertegenwoordigd door onder meer DJ Chuckie en Mr Wix, hoort er dit jaar niet meer bij. “We hebben maar vijf zalen te vullen, en er was toch wat te weinig draagvlak voor urban. Wat er nu staat klopt voor ons als een bus.” Wel op het programma staan dit jaar onder meer Marc Houle, Loco Dice, Shinedoe, Warren Fellow, Pet Duo en Felix da Housecat. Zegers: “Ik ben er zeker van dat deze acts de tent hard gaan rocken.”

Alle randvoorwaarden voor een goed feestje, maar ook Innercity houdt rekening met scherpere drugscontroles dan normaal. Afgelopen weekend was het weer raak op Awakenings, en ook Qlimax in Arnhem moest eraan geloven: 140 aanhoudingen. Zegers weet waar ze het over heeft. “Ik heb het zelf ondervonden. Ik was op Qlimax en ik had per ongeluk een vitamine-C pilletje in mijn jaszak zitten. Ik werd er meteen uit getrokken.”

Zegers: “Op dit moment wordt er natuurlijk wel overleg gevoerd tussen verschillende organisaties, maar of er acties zullen komen kan ik niet zeggen.” Zegers gaat er vanuit dat de meeste bezoekers van Innercity wel weten wat er speelt: “De media hebben er veel aandacht aan besteed en we melden het op onze site. Ik vind het wel jammer en ook een beetje flauw dat de dancewereld er zo uitgepikt wordt. Bij Marco Borsato in het Gelredome zal zo’n controle niet voorkomen.”