3voor12 classic: Unieke radioreeks Jimi Hendrix (1970) 3voor12 classic: Unieke radioreeks Jimi Hendrix (1970)

Jimi Hendrix Jams bij de VPRO nu online

, Robert Lagendijk

3voor12 classic: Unieke radioreeks Jimi Hendrix (1970)

Jimi Hendrix Jams bij de VPRO nu online

Robert Lagendijk ,

Afgelopen zaterdag zond de VPRO een aflevering van Classic Albums uit waarin Electric Ladyland (1968) van The Jimi Hendrix Experience centraal stond. Goed nieuws voor de fans die niet genoeg krijgen van hun held... Onlangs gevonden in een stoffig kamertje bij de VPRO: negen tapes met uniek materiaal van de legende.

In 1970 - vlak na het overlijden van Hendrix - maakte Wim Noordhoek, programmamaker en presentator voor de VPRO, samen met Caesar Glebbeek, toen voorzitter van de Hendrix-fanclub, een dertiendelige reeks over het gitaarwonder van Seattle. In zijn totaliteit meer dan drie uur radio, met veel unieke interviews en concertopnames.

Noordhoek en Glebbeek zijn hun leven lang fans van Jimi Hendrix gebleven. Glebbeek schreef in 1991 samen met Harry Shapiro zelfs een pil over het werk van Hendrix: het 723 pagina’s tellende Electric Gypsy. Zevendertig jaar na zijn radiodebuut voor de VPRO was Glebbeek, samen met Noordhoek te gast in het programma De Avonden van de VPRO om nog eens stil te staan bij de dertiendelige reeks die de twee in 1970 maakten. Ook dit programma uit 2007 is terug te beluisteren.

De vier ontbrekende afleveringen van de reeks Hendrix Jams zijn vooralsnog onvindbaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12