De derde Lowlandsdag wordt afgesloten door Stromae. De Belg betovert anderhalfuur lang en laat het publiek in en om de Alpha niet meer los. Een zegetocht. Ook onze Froukje oogst vandaag eindelijk wat al lange tijd in de lucht hangt. Verder zagen we vandaag een Brit met branie scoren. De Top 5 van de zondag.

De liveband kleurt zijn liedjes fraai in met schallende blazers, jazzy toetsen en meanderende gitaarlijntjes. Goed ook, hoe dat vijfkoppige koor in witte tenues het ene moment uitbarst in vrolijke koorzang, om het vervolgens zelf keihard op een dansen te zetten. 

>>> lees verder

In de X-Ray duikt Kelly Lee Owens ook in de droompop. Haar vocalen blijven door de muziek galmen.. Met haar drumstok slaat ze gedecideerd op de pad, en gaat op in haar eigen droomvlucht. Maar ze past telkens een versnelling toe. 

>>> lees verder

Froukje kan nog niet uit een krankzinnig groot oeuvre plukken, maar komt het uur toch moeiteloos door omdat elk van die nummers simpelweg van hoge kwaliteit zijn. Geen fillers, geen covers. Froukje is niet alleen de stem van een generatie, ze is ook de stem van een tijdperk waarin de bevolking binnen zat, verlangend naar aanraking, contact en de dansvloer. 

>>> lees verder

Nee, natuurlijk niet. Het is net iets te rustig in de Bravo, maar daardoor is er des te meer ruimte voor hele grote, brute moshpits. Kijk, daar staat Goldband-producer Wieger Hoogendorp, die molenwiekend voordoet hoe je écht hoort te knallen. Hele hordes knaldrang-kerels rennen bij de eerste oproep om een wall of death richting het midden van de Bravo, in de startblokken om mayhem te creëren. 

>>> lees verder

De gebroken ritmes geven de show een los en ontspannen feel, maar Stromae kan ook flink gas geven. Bij de stompende housebeat van 'Ta Fête' ontploft het veld haast, al helemaal doordat de LED-schermen naar beneden dwalen waardoor het lijkt alsof Stromae in een kelder staat te dansen. Het is ook een show die van dit soort vrolijke uitbarstingen ook kan schakelen naar diepe emotionele climaxen.

 >>> lees verder

Meer Lowlands 2022 in het dossier