LL22: Al vroeg uitzinnig voor Froukje

Zangeres heeft een nieuwe samenwerking met S10 in de aanbieding

Hoe zorg je ervoor dat het publiek vroeg naar het festivalterrein komt? Simpel, zet Froukje in de Bravo. De grote tent stroomt deze zondagmiddag vol en wordt meteen opgetild: debuutsingle ‘Groter Dan Ik’ klinkt meteen vol en ook in ‘Onbezonnen’ wordt zoveel energie gestopt dat het publiek de korte nacht in de Quechua weer is vergeten. Froukje en haar band kunnen festivals aan, de nummers zitten op de juiste plekken aan de powerbank.

Het lijkt weer lang geleden dat Froukje doorbrak en in dat duistere 2020 vaker optrad voor camera’s dan mensen. In 2022 vinkt de zangeres het ene na het andere geliefde festival van haar to do list. Pinkpop, Best Kept Secret, Lowlands, straks nog Into The Great Wide Open: been there, done that. Het is hoorbaar hoe zorgvuldig aan de live-werd wordt geschaafd, ook deze zomer. Gewoon de EP-tracks naspelen is niet het uitgangspunt en dat betaalt zich uit, het zorgt voor extra spanning en dynamiek.

Froukje kan nog niet uit een krankzinnig groot oeuvre plukken, maar komt het uur toch moeiteloos door omdat elk van die nummers simpelweg van hoge kwaliteit zijn. Geen fillers, geen covers. Froukje is niet alleen de stem van een generatie, ze is ook de stem van een tijdperk waarin de bevolking binnen zat, verlangend naar aanraking, contact en de dansvloer. De hoop die ze in ‘Onbezonnen’ uit, komt nog steeds aan: ‘Het komt wel weer.’ En er kan gelukkig ook weer gedanst worden.

HET MOMENT:
De komst van S10 lag voor de hand, de zangeres was al her en der actief op Lowlands. Maar dat Stien na ‘Zonder Gezicht’ blijft staan is een verrassing. ‘Nooit Meer Spijt’, heet de nieuwe samenwerking tussen de twee, een aanstekelijke electropoptrack die moeiteloos in de set past. Die bonus pikt Lowlands nog mooi even mee. Froukje boekt een vroege overwinning.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12