Of de discotheken nou dicht zijn of niet, Tom McFarland en Josh Lloyd-Watson van Jungle brengen je met hun nieuwe tracks weer aan het dansen. Dat lukte het duo al met de funky single ‘Keep Moving’, waarmee ze gelijk de toon voor hun aankomende album zetten. Gisteravond waren ze twee uur lang te gast bij 3voor12 Radio om hun favoriete tracks te draaien samen met presentatrice Sagid Carter.

Met de singles ‘Platoon’ en ‘The Heat’ wist Jungle al naam te maken, maar het was de megahit ‘Busy Earnin’ die in 2014 voor hun échte doorbraak zorgde. Na hun titelloze debuutalbum vol met soulvolle, funky popliedjes doken ze op hun tweede album uit 2018 een beweeglijkere hoek in. Zwoel en dansbaar, zoals op 'Casio' en 'Cherry'. Dat hoorde je ook weer op 'Keep Moving', de met disco-doorspekte nieuwe single die hun aankomende album Loving In Stereo aankondigt. Dat belooft mega dansbaar te worden.

Met zo'n dansbare insteek mochten er geen gave danclips ontbreken. De band maakte voor bijna alle singles een te gekke videoclip, maarliefst veertien(!) in vijf dagen, waarover het duo meer vertelt in de uitzending, en 'Keep Moving' kreeg een slicke danstutorial voor de TikTok-generatie. Gisteravond was het duo twee uur lang te gast in 3voor12 Radio. Ze draaide hun favoriete tracks, van de vrolijke reggae van Toots & The Maytals tot de elektronische dance van Daft Punk, van Gorillaz tot Cleo Sol. Daarnaast spraken ze met presentatrice Sagid Carter over hun eigen label, het verhaal achter de albumtitel Loving In Stereo, en over hoe ze het stiekem leuker vonden toen nog niemand wist wie ze waren. Ook uitten ze liefde voor hiphop, en vertelden ze dat ze zelfs al een hiphopalbum klaar hebben liggen.

Bekijk de samenvatting