3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 7)

Met o.a. Little Dragon, VANT, The Amazons, Katy Perry, Weval, Sinkane en 45ACIDBABIES

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Little Dragon, The Amazons, Katy Perry, Weval, Sinkane en 45ACIDBABIES en we bellen even met VANT, want die brengen morgen hun debuutalbum uit en daar mogen wij vast wat van laten horen.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Jairzinho ft. Boef, BKO, Sevn Alias - Tempo
Binnen een week een miljoen views en nummer vier in streaminglijst, dan weet je het wel, dit is weer zo’n banger. Uit de Rotterdam Airlines-crew is het nu Jairzinho die naar voren treedt, samen met Boef, BKO en Sevn Alias. Er wordt al gefluisterd dat dit de nieuwe 'Gass' kan zijn…

2. Warhola - Jewels
Een nieuwe band rond Oliver Symons, de toetsenis/gitarist van Bazart: het eveneens Antwerpse Warhola. Ze staan wel al een tijdje op de radar, want Warhola won in 2014 Humo’s Rock Rally, zeg maar de Grote Prijs van België. Bij de vrienden van Studio Brussel is deze single al de bom als zogenaamde Hotshot. En terecht.

3. David Douglas - Pay No Mind
Zijn vorige album Moon Observations was een 3voor12 Award-nominatie waard. Eind maart komt de opvolger, Spectators Of The Universe. Daarop hoor je meer organische dance van de Utrechtse producer, die in de tussentijd samen met Blaudzun 'Haty Haty' vormde.

4. The Amazons - Black Magic
The Amazons was een van dé rockbands die het afgelopen Eurosonic-festival indruk maakten. Hun single 'In My Mind' schopte het tot 3FM Megahit. Op Valentijsdag bracht de rockband uit het Britse Reading dit cadeautje uit, het debuutalbum wordt nog voor de zomer verwacht.

5. Little Dragon - High
Voor het eerst in drie jaar weer nieuw werk van het Zweedse Little Dragon. Maar de electro/r&b-kan nog moeiteloos mee naar de festivals deze zomer: een perfecte plaat om met het hoofd naar beneden op te dansen. Ogen dicht en handen naar de speakers, hoger en hoger. 

6. Sef - Goed Genoeg
Kersverse vader en kersverse single voor Sef. De Amsterdamse rapper komt eind maart met een nieuw album, Excusez Moi, en daar loopt deze vrolijke lentetrack op vooruit.

7. Weval - You’re Mine (Kaspar Bjorke mix)
Primeur! Afgelopen maandag won het duo Weval tot hun verrassing een heuse Edison voor beste vaderlandse dance-act. Er staan weer zomerfestivals voor de deur en het remixcircus is ook weer geopend. Hier gaat de Deense DJ Kaspar Bjorke los op 'You’re Mine'.

8. Katy Perry feat. Skip Markey - Chained To The Rhythm
Niets is dit keer aan het toeval overgelaten bij wereldster Katy Perry. Max Martin tekende voor de productie, Sia leverde het liedje en de Jamaicaan Skip Marley voor het fruitige smaakje. Ja, Skip is inderdaad familie van Bob. Maar wat ook wel interessant is, horen we nu een randje maatschappijkritiek uit de mond van de Amerikaanse superster?

9. VANT - Put Down Your Gun
Nog een primeur! Je kent de wereldverbeterende Britse gitaarband VANT van singles als Peace & Love, Parking Lot en Karma Seeker. Morgen komt hun debuutalbum uit, Dumb Blood en op deze albumtrack laten ze zich van hun meest politieke kant horen.

10. DJ Khaled ft. Beyoncé & Jay-Z - Shining
Adele won de meeste Grammy’s, maar Beyoncé kreeg de meeste publiciteit. Slimme producer DJ Khaled had meteen deze single klaar staan, waarop Jay-Z zelfs over de komende tweeling van het stel rapt.

11. Sinkane - Won’t Follow
Sinkane komt uit Londen, was sessiemuzikant voor acts als Yeasayer en Caribou, maar heeft ook een omvangrijke solocarrière. Life & Livin’ It is alweer zijn zesde soloalbum, waarop hij stoeit met alle stijlen en zijn Sudanese roots.

12. 45ACIDBABIES  - Problems
Daar is hij hoor, de eerste officiele single van 12van3voor12 act 45ACIDBABIES! De Herman Brood academie-band uit Utrecht maakte al veel indruk tijdens de Popronde en nu is daar hun punky electro single, die wel wat weg heeft van The Kills.

13. Kempi - Vienna
Valentijnsdag was ook een mooie aanleiding om dit bitterzoete liefdesliedje van rapper Kempi uit te brengen. Hij speelde het al live in de uitzending van 3voor12 Radio die Rotjoch presenteerde. Binnenkort komen er nog een mixtape, #DU4, en een nieuw album uit.