3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 6)

Met o.a. Fatima Yamaha, St. Tropez, Ty Segall, Thomas Azier en Stormzy

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Fatima Yamaha, Ty Segall, Thomas Azier en Stormzy en we bellen even met St. Tropez, want hun nieuwe single heet 'Democracy', terwijl ze zelf op 15 maart helemaal niet kunnen stemmen.

1. Cold War Kids - Love Is Mystical
Je kent Cold War Kids van succesvolle singles als ‘Finally Begin’, ‘Hang Me Out To Dry’ en ‘Royal Blue’. De Californische band is alweer toe aan haar zesde album, L.A. Divine, dat in april komt. ‘Love is Mystical’ is de eerste single.

2. Big2 ft. Hef - Budget Stuntman
'Ron Goossens, Low Budget Stuntman’, alleen om de titel van deze Nederlandse komedie moet je al grinniken. De film draait nu een paar weken in de bioscopen, maar er was nogal vraag naar één bepaald liedje uit de film. Daar is nu eindelijk ook een clip bij: ‘Budget Stuntman’, een single van Big2, de ene helft van de The Opposites, samen met Hef.

3. Thomas Azier - Winners
De in Parijs wonende Nederlander Thomas Azier is dankzij single ‘Talk To Me’ aan het doorbreken. Hij heeft net een tweede video online gezet voor zijn aankomende tweede album en de muziek daarvan is te mooi om alleen een clip te laten zijn.

4. Amber Arcades - It Changes
Er staat een nieuwe EP op stapel voor de Nederlandse dreampopband rond zangeres Annelotte De Graaf. Met een Brits platencontract op zak tourt ze de hele wereld rond, maar ze zal in april in het Nederlandse clubcircuit te zien zijn. Met niemand minder dan Moss aan haar zijde.

5. Fatima Yamaha - Araya
De cult-klassieker ‘What’s A Girl To Do’ zette Fatima Yamaha op de kaart. Maar Fatima is helemaal geen meisje. Het is namelijk een alter ego van Bas Bron, de beatmaker van De Jeugd van Tegenwoordig. Fatima heeft nu een nieuwe EP uit op het Dekmantel-label, waar dit de leadtrack van is.

6. St. Tropez - Democracy
Van Go Back To The Zoo naar maatschappelijk kritische band is een kleine stap, nu de band rond de broertjes Hieltjes St. Tropez heet. Over twee weken komt hun nieuwe EP uit en die is volledig gewijd aan het verkiezingenvirus, dat nu ook in Nederland rondwaart.

7. Tamino - Habibi
Bij onze collega’s van Studio Brussel hebben ze ook een soort Serious Talent: De Nieuwe Lichting. Daarvoor zijn nu Kai Wen, The Lighthouse en Tamino geselecteerd. En over die Tamino moeten we het even hebben. Hij wordt de Belgische Jeff Buckley genoemd en dat is niet voor niets… Luister maar.

8. DJ Fresh ft. Selah Sue, Diplo, R. City, Craig David - Bang Bang
Langzaam maar zeker komt vanuit België de nieuwe single van de Britse DJ Fresh omhoog. Hij is al een jaar of twintig in de drum ‘n bass-scene actief, maar de meeste mensen zullen hem vooral nog kennen van de Top 10-hit ‘Hot Right Now’, die hij vijf jaar terug had met zangeres Rita Ora. Voor deze nieuwe single heeft hij een illuster gezelschap op weten te trommelen: de Britse r&b-zanger Craig David, Major Lazer-producer Diplo, het Amerikaanse duo R. City en de Belgische zangeres Selah Sue.

9. LUWTEN - Go Honey
Nu ook officieel uit op de streamingdiensten: de laatste single van LUWTEN, een nieuwe band rond singer-songwriter Tessa Douwstra. Ze was eerder actief in Wooden Saints en Orlando. Deze lente verschijnt het debuutalbum van LUWTEN, en daar wordt reikhalzend naar uitgekeken na het geslaagde optreden op Noorderslag.

10. Kim Janssen - Gouldians
Steeds meer internationale media staan in de rij om mooie quotes te roepen over Kim Janssen. De Nederlandse singer-songwriter had een succesvol optreden op Noorderslag, en brengt na ‘Bottle Rockets’ nu een tweede single uit van het in de lente te verschijnen tweede album.

11. Ty Segall - Break A Guitar
Deze week is het Album van de Week voor de Amerikaanse garagerock-grootheid Ty Segall. Hij is erg productief en is dit keer expres vergeten een albumtitel te verzinnen. Dat is al de tweede keer, want zijn debuutalbum heette ook gewoon Ty Segall. Dit album is dan ook niets minder dan een vernieuwd visitekaartje en een heel fijn voorproefje voor zijn komende live-seizoen.

12. Izzy Bizu - Talking To You
Iedereen dacht dat het zangeres Izzy Bizu vorige zomer wel zou lukken om door te breken met het vrolijke ‘White Tiger’. Mispoes. Toen had de Britse ook nog een duet met funkpopband HONNE, ‘Someone That Loves You’. Maar ook dat werd niet de hit die we ervan verwacht hadden. Drie keer is echter scheepsrecht. Deze nieuwe single van haar debuutalbum A Moment Of Madness heeft namelijk het beste recept voor een hit al te pakken: hij zit prominent in een kledingreclame.

13. Stormzy - Big For Your Boots
Hoe staat het met de grime? Stormzy, de Londense grime-MC, bekend van ‘Shut Up’, heeft de afgelopen weken zijn fans in Londen geteased met enorme billboards. En ja hoor, er kwam een nieuwe single, die gepaard gaat met een grote Britse toer.

14. The Orwells - Buddy
Welgeteld zesentachtig seconden is genoeg voor The Orwells, een rockband uit de buurt van Chicago. Het komt van alweer hun derde album Terrible Human Beings. Nog een keertje op repeat dan maar?