3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 5) 3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 5)

Met o.a. Spinvis, London Grammar, Future Islands, Murda en Imagine Dragons

, Menno Visser

3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 5)

Met o.a. Spinvis, London Grammar, Future Islands, Murda en Imagine Dragons

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Father John Misty, Spinvis, London Grammar, Future Islands, Murda en Imagine Dragons en bellen we even met Jengi Beats over zijn bijzondere samenwerkingen: Maydien en Steve Aoki.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Murda ft. Jonna Fraser & Jandino Asporaat - Brand New
Zoals het zo vaak gaat tegenwoordig met echte bangers, knalt deze nieuwe Murda al binnen een paar dagen naar de top van de streaminglijsten. Met Niet Zo, een samenwerking met Ronnie Flex, haalde Murda vorig jaar nog de eindlijst van onze Song van het Jaar-verkiezing. Eens zien of Jonna Fraser en de komiek Jandino Asporaat de Turks-Nederlandse rapper opnieuw aan zo’n positie kunnen helpen.

2. Imagine Dragons - Believer
In 2012 brak de Amerikaanse rockband door met singles als It’s Time en Radioactive. En nu zijn ze weer terug. Tenminste, daar lijkt het op. Officieel is het namelijk nog onduidelijk of dit ook echt de voorloper is van hun derde album, maar hoe veel losse tracks kun je achter elkaar uitgeven?

3. London Grammar - Big Picture
Op 1 januari was het wachten eindelijk voorbij voor de fans van London Grammer. Hun comebacktrack Rooting For You blijft nog wat achter bij hun hits, maar staat inmiddels toch ook alweer op meer dan 6 miljoen Spotify-plays. Precies een maand na die single, kwam gisteren Big Picture uit, een lekker chill nummer. Op het tweede album is het echter nog wel even wachten: dat komt pas rond de zomer. Zouden ze in de tussentijd elke maand op de eerste met een nieuwe track komen?

4. Migos - Bad And Boujee ft. Uzi Lil Vert
Culture, het tweede album van het Amerikaanse hiphop-trio Migos, is 3voor12’s Album van de Week. Ze zetten zichzelf op de kaart met ‘Versace’ en waren daarmee zo’n beetje verantwoordelijk voor een hele nieuwe flow in de hiphop. Luister het maar eens terug, dan snap je precies welke flow we bedoelen. Hoe kun je daar nog overheen, denk je dan? Nou, dat lukt aardig met single Bad And Boujee. Skrrt Skrrt.

5. Future Islands - Ran
Was het de ijzersterke single Seasons (Waiting On You) of toch de aparte danspasjes van zanger Samuel Herring bij de late night-show van David Letterman die voor de doorbraak van Future Islands zorgden? Hoe dan ook: sindsdien komen festivalweides graag kijken of Samuel die gekke capriolen ook live uithaalt. En ja hoor. Op Best Kept Secret rende hij na het laatste nummer het publiek in en klom hij via wat festivalaankleding over de hekken om weer backstage te komen. Zou deze single daarover gaan? In april kun je Future Islands weer puur op de muziek beoordelen, wanneer het album The Far Field uitkomt.

6. Spinvis - Hallo Maandag
Hallo, het is donderdag en er is een nieuwe single van Spinvis. Het album dat Tot Ziens, Justine Keller uit 2011 opvolgt gaat Trein, Vuur, Dageraad het en ‘komt later dit jaar uit’. Verder kunnen we daar alleen nog van melden dat er een theatertoer mee gepaard gaat. .

7. Eat More Cake - Heat Of The Night
Voor zoetekauwen is dit natuurlijk nu al de beste bandnaam van 2017. Dit dj-collectief maakte voor het eerst furore met een remix van Stardusts ‘Music Sounds Better With You’. Maar ze bewijzen ook zelf tracks te kunnen maken met deze discobanger, die het al goed doet op de blogs.

8. Jengi Beats feat. Maydien - Oh Lawd
Dance-grootheid Steve Aoki (ook een leuke act voor zoetekauwen trouwens) kent zijn naam al, want Jan (de Bosschenaar achter Jengi Beats) maakte al remixen voor Steves label Dim Mak. Hoog tijd dus dat de rest van Nederland ook kennis maakt met deze 21-jarige producer. Op deze track van zijn net verschenen Colors EP hoor je de eveneens Brabantse rapper Maydien.

9. Father John Misty - Pure Comedy
Zo, we kunnen het nu wel vast officieel noteren: 2017 wordt een jaar van protestsongs. Je hoorde Sevdaliza en Arcade Fire al in 3voor12 Radio met een protest tegen Trump en nu dus ook Father John Misty. Je kunt hem kennen van Fleet Foxes en zijn grappige posts op social media. Maar met Pure Comedy is het Father John Misty pure ernst. Kijk vooral de clip even terug. En als je dan toch bezig bent, neem die van Two Wildly Different Perspectives (net twee dagen uit) ook meteen even mee.

10. Julia Michaels - Issues
Net zoals bijvoorbeeld Sia schreef deze Amerikaanse jarenlang voor de groten der aarde. Nu probeert ze het zelf, en met succes. Kan ze zich eindelijk meten met Justin Bieber, Ed Sheeran, John Legend en Gwen Stefani, om maar even een paar artiesten te noemen voor wie ze schreef.

11. BNQT – Restart
Neem de begeleidingsband van Midlake en plak daar (omstebeurt) de zangers van Franz Ferdinand, Travis, Band Of Horses en Grandaddy op. Dit is de eerste track van de nieuwe supergroep BNQT (zeg: ‘banquet’), het hele album volgt eind april.

12. Bartek - 22
Rockband Bartek was één van de meest opvallende bands op de laatste Popronde. Het leverde ze een platencontract op en dit is hun eerste single voor die platenmaatschappij.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12