3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 3)

Met o.a. The xx, Blaudzun, Jo Goes Hunting en Sampha

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. The xx, Blaudzun en Sampha en bellen we even met Jo Goes Hunting over hun nieuwe single Confusion.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. The xx - Dangerous
Het was de week van het langverwachte derde album van The xx. De indieband uit Londen heeft de weg naar de meer uptempo nummers gevonden via het solowerk van Jamie xx. I See You is daarom het 3voor12 Album van de Week (lees hier de hele recensie) en dit is de openingstrack met een paar fijne welkomsttoeters.

2. Arcade Fire - I Give You Power ft. Mavis Staples
Wat?! Een nieuwe Arcade Fire? Maar dat nieuwe album komt toch nog langer niet uit? Nee, nog niet lang niet. Dit nummer komt naar alle waarschijnlijkheid dan ook niet op eens op die plaat. De Canadese band woont inmiddels grotendeels in Amerika, en is dus nogal betrokken met wat daar allemaal gebeurt. Een Antri-Trump nummer dus, samen met gospelzangeres Mavis Staples.

3. Temples - Strange Or Be Forgotten
De Britse gitaarband Temples brak in 2014 door met hun debuutalbum Sun Structures. Daarmee deden ze ook een ruim rondje festivals. Op 3 maart komt hun tweede album Volcano uit, waarvan dit de tweede single is.

4. Stefflon Don - Tight Nookie
Een persoonlijke favoriet van Michiel Veenstra: Stefflon Don uit London, aangenaam. Ze heet eigenlijk gewoon Stefanie en groeide op in Amsterdam. Maar na een paar jaar in de Engelse hoofdstad, heeft ze het, hop, geschopt tot een van de artiesten op de Sound Of 2017 lijst van de BBC. Je zou haar ook al kunnen kennen van de feature op Cho’s 'Popalik', die de top 100 van de Song van het Jaar 2016 haalde.

5. K.Flay - Blood In The Cut
Rock met hiphop-invloeden. Het maakt de Amerikaanse zangeres K. Flay moeilijk plaatsbaar: ze werkte samen met The Prodigy, maar deelde ook al het podium met Snoop Dogg en brengt haar nieuwste EP uit op een label van een van de leden van Imagine Dragons. ‘Blood In The Cut’ is nu een hit op de Amerikaanse rockradio en op je favoriete streamingkanalen.

6. Blaudzun - Press On
Jupiter, het nieuwe project van Blaudzun, is een drieluik. Na deel 1, komt deel 2 op 3 maart. Dit is single nummer 2 van deel 2. Bent u er nog? Mooi. In maart gaat de Nederlandse zanger ook weer toeren.

7. David Douglas - Highway Of Love
Da’s toevallig, ook nieuw werk van de Utrechtse electronica producer David Douglas deze week. Samen met Blaudzun werkten ze in 2015 nog samen onder de naam Haty Haty. Eind maart komt het nieuwe album van Douglas en dat heet Spectators Of The Universe.

8. Jo Goes Hunting - Confusion
Een van de opvallende nieuwe bands op Noorderslag was Jo Goes Hunting. Ze maken art rock, die de luisteraar steeds op het verkeerde been zet door de vele tempowisselingen. Ze zijn uitgeroepen tot 12van3voor12-talent voor het komende jaar, dus we zullen ze goed in de gaten houden.

9. Tkay Maidza - Simulation
Ze komt uit Australië, maar werd geboren in Zimbabwe. We hebben het over de rapster Tkay Maidza. Ze wordt al jarenlang gedraaid door het Australische radiostation Triple J, een gezaghebbende springplank voor een internationale carrière. Nu is er dan eindelijk haar debuutalbum Tkay, dat binnenkort ook internationaal uit komt.

10. Sampha - No One Knows Me (Like The Piano)
Op 3 februari komt het debuutalbum van de Brit Sampha, Process. Daar wordt veel van verwacht, want Sampha werkte al samen met de Groten der Aarde: Drake, Kanye, Solange en Frank Ocean. Je kunt hem kennen van ‘Blood On Me’, dit is zijn nieuwe single.

11. Paradis - Toi Et Moi
De ene helft van dit Parijse duo houdt van Franse pop en de andere van Franse dance. Tel daarbij op dat ze voor het afmixen van het debuutalbum Recto Verso hulp kregen van dezelfde mensen waar Daft Punk mee in de studio zitten. Maak kennis met Toi en Moi van Paradis, Franstalige dance die langzaam via België naar boven sijpelt.

12. Yung Nnelg ft. Bokoesam - Forrest Gump
De tweede 12van3voor12’er in de lijst is Yung Nnelg. Deels dan, want hij is er door zijn solo-carrière niet altijd meer bij als rapcollectief SMIB ergens een tent afbreekt. Op deze single van zijn net uitgebrachte Contra EP rent hij samen met de Amsterdamse rapper Bokoesam, die al hitjes had met ‘Jij & Ik’ en ‘Djembé’, door de hoofdstad. Laatst was hij nog in 3voor12 radio, kijk zijn sessie hier terug.

13. Gorrillaz - Hallelujah Money
Ja hoor, Arcade Fire met een verrassings release, en  dan óók nog een nieuwe Gorillaz, de eerste in zes jaar van de cartoonband. We wisten al dat er nieuw materiaal aan kwam, maar dit is toch wel een dingetje hoor., Ook een anti-Trump track trouwens, en eerlijk is eerlijk: Hoe blij we ook zijn dat ze terug zijn, we zijn nou niet bepaald meteen weggeblazen door deze track. Maar hey, goed nieuws dat ze terug zijn en natuurlijk tof dat ze meteen een statement durven te maken.