3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 1)

Met o.a. The xx, Midland, Blaudzun en Sohn

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. The xx, Midland en Blaudzun.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. The Amazons - In My Mind
De Britse gitaarband The Amazons wordt veel getipt voor Eurosonic Noorderslag en dat zal alles te maken hebben met het feit dat ze ook in de BBC Sound Of 2017 lijst staan. De vier jongens uit Reading hebben met In My Mind een opzwepende nieuwe single te pakken.

2. The xx - Say Something Loving
Volgende week is het eindelijk zo ver. Na vier jaar wachten komt dan eindelijk het derde album van The xx uit: I See You. Om de wachttijd iets te verzachten heeft de Britse indiepopband vast deze albumtrack los gegooid. Wederom veel samples en zwoele samenzang, net als op de officiële eerste single On Hold.

3. Jens Lekman - What’s That Perfume You Wear
Deze Zweedse singer-songwriter staat bekend om zijn komische teksten. Op het eerste gehoor, is dit een uitzondering. Totdat Jens het refreintje inzet: ‘It smells so good, that sandalwood’. Het is alweer vijf jaar geleden dat hij een album uitbracht, maar er ligt er één klaar voor half februari. Life Will See You Now heet het en deze vrolijke single, die samples leent uit de danshit Finder van Ninetoes, staat erop.

4. CUT_ - Undertow
Dit Amsterdamse electropopduo heeft geen Stromae-cover meer nodig; ze staan nu op eigen benen. Sterker, we hebben ze gekroond tot één van de 12van3voor12-talenten die het volgens ons het komende jaar gaan maken. Vorig jaar draaiden we hun single Tune In, Tune Out al vaker en dit is hun nieuwe single, die we maandag primeurden in 3voor12 Radio en hen volgende week donderdag naar Eurosonic brengt.

5. 45ACIDBABIES- Just In Rot
Nóg een 12 van 3voor12-act die haar nieuwe werk in première laat gaan in dit programma. De veelgetipte electrogaragepunkband speelde al vele zaaltjes plat op de Popronde, maar had nog geen officiële nummers uit. Gisteren sprak Roosmarijn drummer Giorgio live vanuit zijn badkuip en mocht ze wel meteen iets nieuws laten horen. Hij beloofde bovendien meteen dat de band na Noorderslag met nieuwe muziek komt. Misschien wordt 2017 wel hun jaar.

Lijst gaat verder onder de link.

6. London Grammar - Rooting For You
Achteraf gezien was If You Wait een heel toepasselijke naam voor het debuutalbum van London Grammar. Want het duurt inmiddels al bijna vier jaar voordat er een nieuw album verschijnt van het Londense triphop-trio rond zangeres Hannah Reid. Ze zijn met name bekend van hun hit Strong, die ook dit jaar de Top 2000 weer haalde. Dit eerste teken van leven is een gedragen ballad met een groot orkest.

7. Midland - Final Credits
DJ en producer Midland is veel geroemd in de Britse scene. Deze track met een soulsample van Gladys Knight was afgelopen zomer niet weg te branden van de dansvloer. Nu is er eindelijk een officiële release met zelfs een heuse radio edit.

8. Blaudzun - Mud
De bebrilde bard verkondigde reeds dat Jupiter een albumdrieluik zou worden. Het eerste deel kwam afgelopen herfst uit. Mud is vast een voorproefje van deel twee van Jupiter, dat 3 maart uitkomt. In de uitzending belt Roosmarijn met Johannes Sigmond over het nummer.

9. Glowie - No Lie
Iedereen is deze Eurosonic weer op zoek naar de nieuwe Dua Lipa en Glowie zou dat wel eens kunnen zijn. Lekkere kauwgomballen RnB uit IJsland. Weer eens wat anders dan Björk en Sigur Rós en bovendien een instant nummer 1 in IJsland.

10. SOHN - Hard Liquor
Volgende week komt ook het tweede album van de Britse producer SOHN uit. We hebben al veel gelachen om de naam van die plaat: Rennen. Maar het lachen verstomt als je deze mooi geproduceerde albumtrack hoort, die het album vooruit loopt.

11. Oddisee - Things
De Amerikaanse rapper Oddisee draaien we op 3FM wel eens met zijn track Paralyzed, dat door de niet te clearen samples nooit officieel uitkwam. En twee jaar terug was er nog de single That’s Love. Eind februari komt zijn nieuwe album The Iceberg uit, waar dit een voorproefje van is.

12. Sløtface - Empire Records
Een o met streepje erdoor: Slotface klinkt daardoor als Slutface. Da’s lachen, zo’n naam in Engeland. Waar de Noorse band inmiddels naartoe verhuisde om door te breken. Als een van de weinige frisse rockbandjes dit jaar maken ze nog wel een kans ook.