ESNS17: Stilstaan is geen optie bij Paceshifters

Powertrio geeft een lesje beuken voor jong en oud

Yorick Altena ,

Compromisloos, energiek en lak aan van alles en nog wat. Zo laat Paceshifters zich kort door de bocht omschrijven. De heren uit Wijhe staan vanavond op de planken gewapend met nieuw materiaal dat in maart moet gaan verschijnen. Een ieder die waarde hecht aan zijn gehoor, doet er goed aan een setje oordoppen mee te nemen, want luid wordt het sowieso.

Paceshifters, Binnenzaal, zaterdag 14 januari, Noorderslag 2017 

De dienstdoende MC verzoekt het toegestroomde publiek vriendelijk doch dringend om vooral niet stil te gaan staan tijdens de show van Paceshifters. Aan dit verzoek wordt massaal gehoor gegeven. Vanaf seconde een beukt, scheurt en ragt de groep de Binnenzaal aan flarden en het publiek doet hier met alle plezier aan mee. Zelfs wanneer de band wat gas terugneemt, blijft de opwinding onder de toehoorders zichtbaar. Erg cliché, maar stilstaan is geen optie bij Paceshifters. Ook het nieuwe materiaal blijft moeiteloos overeind vanavond. De maand maart mag gemarkeerd worden in de agenda’s, kom maar op met dat nieuwe album.

Is het alleen maar raggen met Paceshifters?
Voor een groot deel wel, maar de nummers hebben ook inhoud. 'Davis' bijvoorbeeld.

'Davis'? Waar gaat dit over?
Het nummer gaat over Troy Davis. De man werd in 2011 geëxecuteerd, de gehele zaak zorgde voor veel controverse in de Verenigde Staten. Het nummer is een protest tegen machtsmisbruik.

Wat nou als je niet van gebeuk houdt?
Dan kijk je naar drummer Jesper Albers. Deze meneer trekt namelijk de beste gekke bekken tijdens het spelen. Goed vermaak!