ESNS17: Kevin schakelt een kleine versnelling op

En wordt beloond met goud

Timo Pisart ,

Vorig jaar werd Sevn Alias gelanceerd op Noorderslag, dit jaar is er een grote showcase van zijn label Rotterdam Airlines én geeft Kevin een soloshow. Het begint wat awkward, maar zodra hij een kleine versnelling opschakelt, wordt het hartstikke leuk.

Kevin, Kelder, zaterdag 14 januari, Noorderslag 2017 

Ik heb het afgelopen jaar een show of zeven van Rotterdam Airlines gezien, het label dat vorig jaar in de picture kwam toen Sevn Alias keihard doorbrak. En niet één keer werd er NIET een gouden of platinum plaat uitgereikt. Ook vanavond: Kevin krijgt een gouden exemplaar voor 'Turnen' met Sevn Alias. Het haalt de vaart wellicht wat uit de show, maar is tegelijkertijd natuurlijk iets om trots op te zijn: Rotterdam is een piepjonge club vol outsiders die zich staande weet te houden naast Top Notch en Noah’s Ark, en er supersuccesvol mee is. Na Sevn Alias is Kevin de nieuwe ster van het label. Mr. Slowflow noemt hij zichzelf ook wel – vanwege die relatief trage en bijna onderkoelde delivery. Volgens sommigen is hij ‘de enige harde witte rapper van Nederland’. De beats zijn dan weer wat liever dan de meeste Nederlandse rap van de laatste tijd, melodieuzer ook. Zijn muziek wordt zelfs overdag op 3FM gedraaid, hij schopte het tot onze talentenlijst 12 van 3voor12 en met zijn debuut-EP Kleine versnelling heeft hij al miljoenen plays bijelkaar geharkt.

En dat resulteert in een bomvolle zaal vol schreeuwende kids?
Nou nee, aanvankelijk is het nog awkward rustig in het keldertje. Dat Ronnie Flex tegelijkertijd een zaal verderop is begonnen zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben. Er is slechts een handjevol kids in de kelder op het moment dat Kevin moet beginnen. De presentatrice spreekt vervolgens de twee grootste fans van Kevin aan, jonge knaapjes die eventjes in de microfoon advies moeten geven aan de mensen in de zaal die Kevin misschien niet zo goed kennen.

Ik ben nu zo benieuwd met welk advies ze kwamen!
‘Hard springen, letterlijk en figuurlijk.’

Cute. Wordt dat een beetje opgevolgd?
Niet echt, maar daar maakt Kevin ook helemaal niet de muziek voor. Gelukkig stroomt het al snel goed vol, komen Sevn Alias en Jairzinho even het podium op en wordt de show al met al behoorlijk lit. Bij ‘Wazig’ – met de gouden regel ‘je ziet alleen de lach, maar de pijn niet’ – moet het zaallicht uit en moeten we allemaal de mobieltjes in de lucht steken met de zaklamp aan. Een simpel trucje, maar wanneer Kevin een kleine versnelling opschakelt, wordt het hartstikke leuk.