ESNS17: Jonna Fraser stapelt hits na een succesvol jaar

Van featured artist tot lead rapper

Lotte van Es ,

Afgelopen januari stond Jonna Fraser rond deze tijd in de Grote Zaal van de Oosterpoort samen met de rest van collectief New Wave de Popprijs in ontvangst te nemen. Sindsdien heeft hij een goed jaar achter de rug. Hij ontpopte zich van featured artist tot lead rapper, bracht meerdere EP’s uit en treedt vandaag solo op in de Entreehal.

Jonna Fraser, Entreehal, zaterdag 14 januari, Noorderslag 2017 

Terwijl even verderop Martin Garrix de Popprijs wint, bestormt Jonathan Jeffrey Grando alias Jonna Fraser het podium in de hal. Hij heeft net als Ronnie Flex een liveband meegenomen om zijn stem kracht bij te zetten. Het eerste nummer start bombastisch en Fraser laat meteen zien dat hij niet alleen maar om zijn zangstem op veel Nederlandse hiphophits te vinden is, maar dat hij zelf ook kan rappen. Het is een statement. Ook wordt er meteen gedanst, iets wat onvermijdelijk lijkt bij een artiest met Surinaamse roots en een voorliefde voor soul. Maar eerlijk is eerlijk, je moet van dit genre houden om hem te vergeven dat het niet altijd even zuiver is.

Hoor je hier te staan als je ouder dan achttien bent?
Eigenlijk niet. Maar op de eerste rij giebeltieners na lijkt iedereen hier schijt aan te hebben.

Waarom zou je al meteen na het openingsnummer een van je grootste hits, 'Ik kan je niet laten', doen?
Omdat Fraser blijkbaar al zoveel tracks in de hitlijsten heeft gehad dat hij ze anders niet in zijn set kwijt kan, blijkt gaandeweg het optreden.

Zijn navelpiercings weer terug?
Als we kijken naar de zangeres met de stem van een Disneyprinses waarmee Fraser alle duetten deelt, frasen we het ergste.