ESNS17: Enkeltje terug in de tijd met The Grand East

Sixties revivalband doet groovend het licht uit

Yorick Altena ,

Een ticket voor Noorderslag geeft dit jaar naast de reguliere optredens ook recht op een enkeltje terug in de tijd. De trein daar naartoe wordt bestuurd door Arthur Akkermans en vrienden, ofwel The Grand East. De heren touren momenteel ter promotie van hun debuutplaat Movano Camerata, een combinatie van de sixties en Overijssels platteland en slaan Noorderslag niet over.

The Grand East, Binnenzaal, zaterdag 14 januari, Noorderslag 2017 

'Half drie’s nachts, who gives a fuck?!' Zanger Arthur Akkermans heeft overduidelijk geen problemen met het tijdstip van de show. Het is pittige kost zo laat op de avond, een band die uitgesponnen nummers brengt waarbij de opbouw essentieel is voor de uiteindelijke climax. Toch weet deze groep de aandacht van de zaal te behouden. Mysterieuze riffjes, de vibe die het Hammondorgel brengt en de snerpende harmonica van zanger Arthur zorgen voor een psychedelische trip die zijn oorsprong vindt tussen de koeien en de weilanden van Overijssel. De inspiratie komt daarbij overduidelijk van The Doors, maar dat is juist goed. The Grand East doet groovend het licht uit in de Oosterpoort vanavond.

Hebben we niet al genoeg sixties-revival bands tegenwoordig?
Eigenlijk wel. The Grand East kun je er alleen echt prima bij hebben.

Waarom is dat?
Deze groep heeft het jammen echt voortreffelijk onder de knie. Het is geen verplicht geforceerd gedoe, het zit in de genen van deze heren. Dat maakt The Grand East beter dan de doorsnee artiest uit dit genre.

Heet de toetsenist toevallig Manzarek van de achternaam?
Nee, voor zover wij weten niet.