ESNS17: 45AcidBabies laat Noorderslag zweten

met knalharde punknummers en slicke surfrockers

Jan van der Meulen ,

45AcidBabies maakte afgelopen jaar furore op de Popronde en werd getipt als een van de bands waar we nog veel meer van gaan horen. Daarmee scharen ze zich potentieel in het rijtje PAUW, De Staat, Chef’Special en nog vele anderen. Of dit terecht is mogen ze vanavond op Noorderslag laten zien.

45AcidBabies, Bovenzaal, zaterdag 14 januari, Noorderslag 2017 

De absolute blikvanger van het Utrechts collectief is zangeres Sophia de Geus. Over haar dromerige oogopslag en strakke pakkie zijn wij al zeer te spreken, maar haar talent als frontvrouw toont dat ze muzikaal gezien ook echt wel wat in huis heeft. Ze is klein van stuk, maar komt gewoon heel stoer over en zingt met indrukwekkende attitude. De muziek sluit hier lekker bij aan trouwens, er komen knalharde punknummers en slicke surfrockers voorbij en over dat alles ligt een slick laagje Tarantino. Dat het bloedheet is in de Bovenzaal is geen ergernis, maar past juist goed bij deze muziek. Het is zweten geblazen, en zweten zul je als het aan 45AcidBabies ligt.

Geweldig natuurlijk die Sophia, maar heeft deze band nog meer leden?
Reken maar. Dit drietal wegpoetsen zou ook geheel onterecht zijn, want deze jongens tonen net eveneens bakken energie. Giorgio Pauqay drumt loeistrak, Marnix Wolmink kan heel behoorlijk met zijn slide overweg en bassist Daniel Brem waagt zich zelfs nog aan een potje crowdsurfen.

Punk en electro, dat wordt toch al gauw van beide eigenlijk niks?
Dit keer niet. De samples uit Sophia’s synthesizertje en Giorgio’s drumpad zijn geen schild om matige nummers achter te verbergen, maar completeren de stevige rock van de band echt.

Was er dan niks mis aan deze show?
Jawel, dat ‘ie te kort was. En dat ze iets te laat begonnen. Dat is dus weer minder 45AcidBabies voor ons. Doe daar iets aan, jongens.