3voor12 Presenteert: Eurosonic 2017

Met o.a. Best Youth, Ekkah en Communions

Ralph-Hermen Huiskamp ,

2017 klinkt dan misschien nog wel ver weg, maar over een paar weken staat de Groningse binnenstad alweer op z’n kop tijdens Eurosonic. Talloze nieuwe artiesten en acts proberen zich op haast nog meer podia zich in de kijker te spelen van de internationale festivalboekers en natuurlijk ook bij het grote publiek. Zoals ieder jaar host en cureert 3voor12 op de woensdag van het showcasefestival een podium in Vera. Vorig jaar stond daar bijvoorbeeld de inmiddels doorgebroken Dua Lipa nog. Lees hieronder de volledige line-up en timetable.

20.00 – 20.30: Best Youth
Dat de 3voor12-avond geopend en afgesloten wordt door een Portugese act is geen toeval. Portugal is dit jaar het focusland van Eurosonic. Opener Best Youth is met releases vanaf 2011 niet bepaald een nieuwkomer, maar buiten hun thuisland nog niet echt doorgebroken. Daar kan nog wel eens verandering in gaan komen. Met hun ijle gitaren en zuchtende zang is de vergelijking met The XX snel gemaakt, al klinkt er wel iets meer folk door de liedjes van dit duo.

21.00 – 21.30: Communions
Galmende shoegaze gitaren, net wat ongemakkelijke gekwelde zang: als je fan bent van Engelse bandjes, die vroeg jaren negentig rond Manchester als kool uit de grond schoten, dan is het Deense Communions het checken waard. 

22.00 – 22.30: Wyvern Lingo
Een Iers drietal dat ook nog eens allemaal kunnen zingen. Het ene moment maken ze stuiterende indiepop, dan weer a capella folk, om net zo makkelijk bruggetjes te slaan met blije rock. En allemaal meerstemmig natuurlijk. 

23.00 – 23.30: Ekkah
Dankzij hun voorprogramma’s voor o.a. Grace Jones, Chic en Kylie Minogue weet je direct al in welke hoek je Ekkah voorzichtig kan plaatsen. Luchtige pop en flink wat 90’s-r&b invloeden, met af en toe een uitstapje naar disco. 

00.00 – 00.30: Tommy Cash
Rappers uit Estland, daar kennen we er nog niet zo veel van. De bizarre video voor ‘Winaloto’ ging dit jaar viral, en zijn oudere video’s doen er qua raarheid niet veel voor onder. Dit kan live nog wel eens flink de Die Antwoord-kant op gaan. 

01.00 – 02.00: Batida apresenta: The Almost Perfect Dj
Batida woont praktisch zijn hele leven al in Portugal, maar werd geboren in Angola. En de invloed van zijn thuisland komt terug in zijn eigen producties. Afrobeat, kudero, het komt allemaal langs. Naar het schijnt gaat hij enkel nieuwe producties draaien die nog niet te shazammen zijn. Bij zijn is meemaken dus.