Stembus Song van het Jaar 2016 open!

Kaartverkoop Song van het Jaar festival begonnen

Redactie 3voor12 ,

Wie maakte het mooiste, vetste, beste, meest dansbare of juist tranentrekkende nummer van 2016? Kortom; wie maakte de Song van het Jaar? Roosmarijn Reijmer gooide donderdagavond de stembus open op 3FM. De 3voor12-redactie stelde een lijst van maar liefst 322 nummers samen, waaruit jij je favoriete tien songs kan kiezen. Die lijst is je leidraad, maar je mag ook je eigen favorieten van 2016 invoeren.

Stembussen
Zoals elk jaar wordt de Top 100 weer samengesteld door de best mogelijke jury: jullie! Zojuist opende Roosmarijn in 3voor12 Radio de stembussen en kan je stemmen op alle songs die dit jaar uitkwamen. Van Broederliefde tot de Staat, van Beyoncé tot Kensington, van Drake tot Radiohead, wat je favoriete nummer ook maar is.

Song van het Jaar festival
3voor12 presenteert vrijdag 16 december vanuit TivoliVredenburg de Top 100 beste songs van dit jaar, uitmondend bij de absolute nummer 1: de winnaar van Song van het Jaar 2016 en daarmee opvolger van Tame Impala’s 'Let It Happen'. 

Line-up
De line-up is nog lang niet compleet, maar de eerste namen mogen naar buiten: De Staat, Bazart, Jonna Fraser, Black Honey, Roosevelt, Mozes and The Firstborn, Rotterdam Airlines (met o.a. Jairzinho, Sevn Alias, Kevin & BKO) en Frenna zullen optreden. 

De komende weken wordt nog een aantal nationale en internationale artiesten aan de line-up toegevoegd en het precieze programma bekend gemaakt. De deuren van TivoliVredenburg openen die middag om 14.30 uur, waarna de complete Top 100 vanaf 15.00 uur live wordt afgeteld op 3FM en Rotterdam Airlines het festival in Utrecht opent. 

Attenden op Facebook? Dat kan hier

Tickets
Kaarten zijn hier verkrijgbaar, voor maar €5 per stuk. En nog beter: je krijgt er 3 voor €12!