Documentaire Nick Cave: In gesprek met de regisseur

One More Time With Feeling alleen dit weekend te zien

Redactie 3voor12 ,

Misschien wel de meest bejubelde film op het filmfestival van Venetië dit jaar is de hartverscheurende documentaire One More Time With Feeling van Andrew Dominik. Een in 3D en zwart-wit gedraaide film over het album dat de Australische muzikant Nick Cave maakte nadat zijn 15-jarige zoon door een ongeluk om het leven kwam.

Wat een gewone making of van het nieuwe album van Nick Cave moest worden, werd onbedoeld een rouwdocument voor zijn zoon, Arthur. De film toont de zanger op zijn kwestbaarst, waarin hij openlijk praat over zijn liedjes en natuurlijk zijn verlies, compleet verweven met het creatieve proces van het maken van Skeleton Tree. Onze collega's van VPRO Cinema interviewden in Venetië regisseur Andrew Dominik.

One More Time With Feeling zal slechts tweemaal in Nederland te zien zijn, op donderdag 8 en zondag 11 september, in 23 verschillende bioscopen door het hele land. Check de lijst met alle zalen, voor de exacte locaties. Het album van Nick Cave and the Bad Seeds, Skeleton Tree, ligt vanaf 9 september in de winkel.