3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 8)

O.a. Janne Schra, Icona Pop en Drake

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van Janne Schra, Drake en Icona Pop.

1. DNCE - Cake By The Ocean
Een voorspelling: Cake By The Ocean is de komende tijd niet van de radio te slaan. Het lichtvoetige dancepopliedje is van de hand van de Amerikaanse act DNCE, om het googlebaar te houden zonder de A. In Amerika was het al een top 10 hit, en zie je daar een bekend gezicht? Dat zou goed kunnen, een van de leden is Joe Jonas, vroeger van The Jonas Brothers.

2. Otherkin - I Was Born
Daar gaan we weer: vier gastjes die flink wat naar de bekendere gitaarbandjes hebben geluisterd, ditmaal uit Dublin. Otherkin dus, en meer soulvol en begeesterd dan dit krijg je het niet. Ze staan in maart op London Calling en gooiden al hoge ogen op Eurosonic. I Was Born is de opvolger van single Feel It, het eerste voorproefje van een nieuwe EP.

3. Icona Pop feat. Elliphant & Zara Larsson - Someone Who Can Dance
Het Zweedse electropop-duo Icona Pop brak door met monsterhit I Love It. Daarna volgden nog een hele reeks singles, die dat succes net niet wisten te evenaren. Zou het ze ditmaal wel lukken? Gisteren speelden ze de nieuwe single Someone Who Can Dance op de Zweedse Grammy's samen met Zara Larsson (bekend van "Lush Life") en Elliphant ("Music Is Life").

4. Drake - Summer Sixteen
“Now I got a bigger pool than ye”, haalt Drake met ‘n knipoog uit naar Kanye, op zijn nieuwe track Summer Sixteen. “And look, man, Ye’s pool is nice, mine’s just bigger is what I’m saying.” Het is een zoethoudertje tot het nieuwe album van Drake verschijnt: Views From The Six, dat half april toch echt uit moet komen.

5. Sau Poler - Jaffe House
Voor je wekelijkse portie warme bad-techno slepen we je nu even mee naar Sau Poler. Officieel komt deze track pas in april uit op het Atomnation-label van Applescal, maar wij hebben 'm al voor je! Je hoort de zon een beetje schijnen bij deze producer uit Barcelona.

6. Janne Schra - From The Sun
In april verschijnt een nieuwe EP van zangeres Janne Schra: Ponzo Light, en die titel spreekt al voor zich. Light-versies van liedjes van haar laatste album, maar er staat ook een opvallende track tussen: From The Sun. Verdomd, inderdaad een cover van die onderkoelde, psychedelische R&B-band Unknown Mortal Orchestra. Janne vertelt er vanavond over in 3voor12 Radio.

7.  Bring Me The Horizon - Follow You
Bring Me The Horizon begon ooit als meedogenloze ‘deathcore’-band maar slaat vooral sinds laatste album That’s The Spirit zowaar een steeds poppier richting in, die ze bepaald geen windeieren legt: de band staat dit jaar op Pinkpop. Follow You is de tweede single van dat album.

8. Chase & Status ft. Slaves - Control
Het Britse producersduo Chase & Status staat bekend om hun weinig subtiele combinatie van drum ‘n bass en dubstep, die overloopt van de energie. Toevallig staat de Britse punkband Slaves - dit jaar op Pinkpop te zien - ook bekend om dat laatste, dus waarom niet samenwerken? Het resultaat is logischer dan je denkt, en dat levert het opmerkelijke Control op.

9. Richard Ashcroft - This Is How It Feels
Na zes jaar is de frontman van The Verve weer terug. Voor zijn aanstaande album werkt de beste man weer samen met Wil Malone, de man die de strijkersarrangementen voor The Verve schreef, en dus ook de arrangementen voor bijvoorbeeld Bitter Sweet Symphony op zich nam. Op 20 mei komt het nieuwe album These People. Het album belooft onder andere de oorlog in Syrië, de Arabische lente en de dood van een vriend aan te kaarten.

10. Interstellar Funk - Cable 54
Over een paar weken komt er een nieuwe, nogal goede EP van de Amsterdamse producer/DJ Interstellar Funk, een van de 12van3voor12 van 2016. Dit nummer is alvast een mooi voorproefje. Stuwende wave-synth, en venijnge drumcomputer en net als je denkt dat het alleen maar donker is sijpelt er een melodie doorheen. Deze gaat het goed doen op aardedonkere dansvloeren en vol volume. 

11. Eefje de Visser - Scheef
Singer-songwriter Eefje De Visser is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day, de feestdag voor de onafhankelijke platenwinkelier. Begin dit jaar bracht ze met veel succes haar derde album Nachtlicht uit, met een wat meer elektronisch randje. Na Mee is dit Scheef nu de tweede radiosingle van dat album. De eerste 5000 bezoekers van Record Store Day krijgen ‘m gratis mee.

12. Nao - Fool To Love
Is het de nieuwe J. Lo? Nee, het klinkt net iets te raar, maar ook verdomd lekker. Het is Nao, de Britse zangeres die ook voorkomt op de BBC Sound Of 2016-list. Eigenwijze, funky R&B, en in april te zien op Motel Mozaique.

13. Slum Sociable - All Night
Er is in maart een London Calling-editie, maar er is er ook eentje op 28 mei, en er zijn net wat acts voor die mei-editie bekendgemaakt. Daaronder ook een nieuw bandje uit Melbourne: Slum Sociable. Dat rommelde al wat op Spotify met een half miljoen plays, maar nu haken wij ook aan met dit wonderschone liedje dat de brug slaat tussen Balthazar en melancholische elektronica.   

14. Craig David x Big Narstie - When The Bassline Drops
Terug naar het eind van de jaren negentig: toen brak de Britse zanger Craig David door met Re-Rewind van Artful Dodger, in de hoogtijdagen van de 2-step. Daarna had hij nog enig solosucces, maar het was lang stil rond hem. Dit is zijn comebacksingle met grimerapper Big Narstie, nu de sound van de jaren 90 weer modern aanvoelt.