3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 7)

O.a. Santigold, James Blake, John Coffey en Miike Snow

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van James Blake, Santigold, John Coffey en Miike Snow

1. Santigold - Banshee
Er is weer een toffe nieuwe track uit van het aanstaande Santigold album 99 Cents, dat volgende week verschijnt. De songwriter, rapper en producer uit het Amerikaanse Philadelphia scoorde hoge ogen met haar vorige twee albums, had onlangs nog de megahit met Can’t Get Enough From Myself en zal deze zomer op Pitch te zien zijn. 


2. De Staat - Snap Je D en DT
Voor het NTR-kinderprogramma Het Klokhuis namen diverse popmuzikanten educatieve popliedjes op. Zo ook De Staadt, die hierin een ezelsbrug verschaft voor als je twijfelt hoe je een werkwoord moet vervoegen. Dat blijkt uiteindelijk helemaal niet zo moeilijk. 

3. James Blake - Modern Soul
Tussen al het Kanye-geweld door kwam er eind vorige week grote artiest met nieuw werk. James Blake, de Britse elektronische singer-songwriter, die je kunt kennen van Retrograde en Limit To Your Love, gooide precies tijdens Kanyes presentatie een nieuwe track online. Over slechte timing gesproken. Het is alweer drie jaar terug dat Overgrown uitkwam, dus het wordt onderhand wel weer eens tijd voor een nieuwe plaat.

4. Daughter - How
De Britse indieband Daughter verkocht onlangs Paradiso uit. Na Numbers is dit de tweede single van hun tweede album Not To Disappear. De band staat dit jaar op het festival Down The Rabbit Hole.

5. Geysers - My Love
Nu op de Luisterpaal staat het debuutalbum van Geysers, MakeMake. De voormalig frontman van de indieband Novack, Alexander van der Linden, is warmbad techno gaan maken. 

6. Drive Like Maria - Nighthawk
De Belgisch-Nederlandse rockband Drive Like Maria is terug. Vanaf maart gaan ze weer toeren, ondermeer in het voorprogramma van De Staat. Dit is de eerste single van hun komende derde album.

7. Miike Snow - The Heart Of Me 
Nieuw werk van de Zweedse elektronische popband Miike Snow, bekend van hun solowerk maar ook van de hits die ze bijvoorbeeld voor Britney Spears schreven. Hun derde album speelt weer met de letter I: iii.  Het album komt over twee weken uit en als je echt niet meer kan wachten: de video van Genghis Khan is goed genoeg om die twee weken zo voor bij te laten gaan. 

8. Kanye West - Famous
Deze is The Life Of Pablo, het veelbesproken nieuwe album van de Amerikaanse rapper Kanye West, het Album van De Week. Deze track van zijn zevende studioalbum veroorzaakte een beef met Taylor Swift. Volgens mij kwam de tekst: „I feel like me and Taylor still have sex - why? I made that bitch famous" bij Taylor zelf vandaan, volgens kamp Taylor toch echt niet. Tijdens de uitreiking van de Grammys leek ze nog een sneer naar Kanye uit te delen. 

9. Parquet Courts - Dust
Opvallende boeking op Pinkpop is de New Yorkse garagerockband Parquet Courts. Een band als deze zou je toch niet snel zou verwachten in Landgraaf. Dit is hun nieuwe single van hun vijfde studioalbum Human Performance, dat in april uit komt.

10. Pet Shop Boys - The Pop Kids
Oudgediend Brits popduo Pet Shop Boys komt op 1 april alweer met hun dertiende studio album in 35 jaar. Op deze nieuwe single doen ze eigenlijk niks anders dan wat ze altijd al deden en toch klinkt het echt als een nummer van nu. Knap. 

11. FKA Twigs - Good To Love
De Britse zangeres FKA Twigs brak door met het nummer  en de prachtige videoTwo Weeks van haar debuutalbum LP1. Haar opvallende verschijning viel al op op festivals als Pitch, ADE en Down The Rabbit Hole. Nu is ze een van de gezichten van een bekend modemerk en deze track zit onder de commercial. Ze verkocht al moeiteloos Paradiso uit, maar met zo'n campagne kan het nog wel eens nog harder gaan met Twigs.