3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 5)

O.a. Moderat, The 1975, Danny L. Harle en Mozes & The Firstborn

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week bellen we met Hef over z'n nieuwe single Droom en hoor je nieuwe tracks van The 1975, Mozes & the Firstborn, Primal Scream en Lucky Fonz III.

The 1975 - The Sound
Op 1 april staat de Britse indiepopband The 1975 in de HMH. Dit is de derde single van het eind februari te verschijnen tweede album met de lange titel: I Like it When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It.

Danny L. Harle - Broken Flowers
PC Music, dat is een label en nu ook een genre dat staat voor een superhoog opgepitchde meisjesvocalen gegoten in een soort smurfenhouse anno 2016. Hey QT en Lemonade werden al undergroundhitjes en producer SOPHIE werkte zelfs aan het album van Madonna. Hun sound is vooral terug te vinden op de alternatieve dansvloer, maar nu is er eentje uit die doorbreekt naar de mainstream. Producer Daniel Eisner Harle heeft een klassieke achtergrond, maar raakte bevriend met A.G. Cook van het PC Music label en staat nu met Broken Flowers op de A-lijst van BBC Radio 1.

Mozes & The Firstborn - Nowhere Bound
Gisteren nog live in de studio: de Eindhovense gitaarrock band Mozes & The Firstborn. Ze toeren in Europa samen met Together PANGEA en brengen daarom morgen de Power Ranger-EP uit, dit is de single. Iets minder sixties garage, iets meer nineties powerpop voor de liefhebbers van Weezer, The Posies en The Lemonheads.

Jones - Hoops
Uit Londen komt deze neo-soul zangeres, die je zou kunnen vergelijken met het jongere zusje van Lianne La Havas. Ze stond al op Eurosonic. Dit nummer van haar debuut EP Indulge wordt al veel getipt.

DMA’s - Delete
De Australische band DMA’s, die ontzettend als Oasis klinkt, brengt het nummer Delete van hun eerste EP opnieuw uit. Het is een ballade die al veel te horen is op de Britse radio, maar ook het Nederlandse britpophart sneller doet kloppen. Deze zomer komen ze weer toeren in Europa. 

Hef - Droom feat. Crooks
Eind december bracht de Rotterdamse koning van de straatrap Hef zijn derde album 13 uit, met daarop de Youtube-hit Kofferbak. Droom is de nieuwe single van dat album, wat optimistischer en lichter dan je van hem gewend bent, maar hier is Hef weer goudeerlijk: “Geen geld geen waggie geen bitch, ik had alleen een droom.”

Primal Scream - Where The Light Gets In
Ken je ze nog, de Britse rockband Primal Scream? Ze keren half maart terug met het album Chaosmosis. Daarop samenwerkingen met Haim en deze bijzonder aanstekelijke single met de Amerikaanse zangeres Sky Fereira.

LUH - I & I
Een van de meest bijzondere tracks die je deze week kunt scoren luistert naar de naam van een kaaskoekje met een H erachter. LUH dus, waarbij de letters staan voor de afkorting Lost Under Heaven. LUH is de nieuwe band van Ellery James Roberts (vroeger van de kunstzinnige Britse band WU LYF) en de Nederlandse zangeres Ebony Hoorn.

Brian Fallon - A Wonderful Life
Brian Fallon kennen we vooral als de frontman van de rockband Gaslight Anthem. Die zijn tijdelijk even uit elkaar, zodat de frontman zich met z’n solocarrière kan bezigen. Dit is de single van zijn debuutplaat Nobody Wins, al net zo’n gezellige Springsteen-inhaker als we van z’n band kennen.

Lucky Fonz III - Linde Met Een E
Dit weekend presenteert de eigenzinnige Nederlandse troubadour Lucky Fonz III zijn album In Je Nakie op Grasnapolsky. Daarop staat ook deze heerlijk komische liefdesverklaring aan z’n vriendin. Linda? Nee, Linde met een E!

Savages - T.I.W.Y.G.
“This is what you get when you mess with love”, gromt Jehnny Beth in de climax van het meest lawaaierige Savages-nummer tot nu toe. Het Londense post-punk-viertal scoorde met Adore Life deze week 3voor12 Album van de Week, dat brandende verlangens kanaliseert in romantische doch supernoisy songs.

Emilie & Ogden - Ten Thousand
Hoeveel folkzangeressen ken je die harp spelen? Ja, Joanna Newsom natuurlijk. De Canadese Emilie Kahn schaart zich ook in die traditie - een tikkeltje toegankelijker weliswaar, en noemt haar project Emilie & Ogden, want zo heet haar harp. Vorig jaar kwam haar album 10.000 uit, en dit is daarvan nu de single.

Turin Brakes - Keep Me Around
Het Britse akoestische duo Olly Knights en Gale Paridjanian alias Turin Brakes braken eind jaren negentig door met nummers als Painkiller (Summer Rain). Ze zijn inmiddels alweer toe aan hun zevende album Lost Property. Dit is de single. 

Moderat - Reminder
Verrassing, wereldprimeur! De Duitse samenwerking tussen Apparat en Modeselektor keert 1 april terug met een nieuw album, en dit is de allereerste single daarvan. De Paradiso show wa al in een minuut uitverkocht, dus dat wordt duimen op nog een extra concert dit jaar.