3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 49)

Met o.a. The Roots, Beyoncé, Major Lazer en Elbow

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. The Roots, Beyoncé, Major Lazer en Elbow.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. The Roots - My Shot
In de VS zijn ze helemaal lijp van de musical Hamilton: op de zwarte markt kosten kaartjes soms wel duizend dollar. In Europa is de musical vooral bekend doordat de cast op het podium een oproep deed aan de komende Amerikaanse vice-president Pence, die in de zaal zat. Nu is er de The Hamilton Mixtape met elk liedje uit de show, maar dan vertolkt door beroemde artiesten. Onder andere Nas, Sia, Usher en Alicia Keys staan erop. En deze track van The Roots dus ook.

2. Elbow - Magnificient (She Says)
Strijkers en pathos, het is er de tijd van het jaar voor. Prima timing dus voor Elbow om een nieuwe single op de wereld los te laten. Hun nieuwe album Little Fictions komt 3 februari uit. Daarna gaan ze weer toeren, dus Elbow is volgend jaar ongetwijfeld weer te bewonderen in Nederland.

3. Machine Gun Kelly & Camila Cabello - Bad Things
Als een raket stijgt deze track in de Amerikaanse charts. De blanke rapper uit Ohio werd in 2011 ontdekt door Sean Combs (ook bekend als P. Diddy of Puff Daddy) op het South By South West festival. Zijn eerste twee albums bleven beperkt tot succes in Amerika, maar dit duet met Fifth Harmony-lid Camila Cabello verspreidt zich nu ook snel over de rest van de wereld.

4. Beyoncé - All Night
Deze week werden de Grammy-nominaties bekend. Adele en Beyoncé gaan daarbij nek-aan-nek voor de meeste nominaties. Queen Bey is zelfs genomineerd in vier verschillende stijlcategorieen: pop, rock, R&B en rap! Goed moment dus om naar buiten te treden met nóg een track van haar dit jaar uitgekomen album Lemonade.

5. Cowboy Rhyhmbox - Mecanique Sauvage
Achter Cowboy Rhythmbox gaan de Britse producers Richard X en Nathan Gregory Wilkins schuil. Deze track op het Phantasy-label van DJ en producer Erol Alkan oogst veel lof in de dancekringen.

6. Kim Janssen - Bottle Rockets
Na drie jaar weer nieuw werk van de Nederlandse singer-songwriter Kim Janssen. De clip werd opgenomen op de verstilde woeste Faroe-eilanden en de ballad ademt ook die sfeer uit. In de radio-uitzending van 8 december interviewt Roosmarijn Kim over zijn nieuwe nummer.

7. Flo Morrissey & Matthew E. White - Grease
”Grease is the word”, je kent dit nummer vast nog wel uit de immens populaire film Grease met Olivia Newton-John en John Travolta. Op 13 januari komt het gezamenlijke coveralbum van de jonge Britse zangeres Flo Morrissey samen met de Amerikaanse zanger en producer Matthew E. White uit. Gentlewoman, Ruby Man heet de plaat en dit nummer staat al online.

8. Thomson & Ismael - Stone Cold
O de titel Freshmen 2016 binnen te slepen op het Encore festival moet je wel talent hebben. De Nederlandse rappers Thomson & Ismael hebben goed naar Drake geluisterd en dropten deze week hun tweede EP Hopefully Someday Soon. Inmiddels worden ze wereldwijd opgepakt in streaminglijstjes.

9. Bombay - Cynical Kids
Op 30 december staat de hele Paradiso vol met bands die zijn uitgekozen door de Nederlandse indierockband Bombay. De band speelt zelf natuurlijk ook. Gesponsord door een modemerk gingen ze een paar dagen de studio in voor een promotionele seven inch vinylsingle en dit b-kantje pakte behoorlijk goed uit.

10. Paul Sinha - Nu Gaan
Weekje Tenerife, 7 Dagen; het is een opgaande lijn voor Nederlandstalig R&B-talent Paul Sinha. Volgende week staat hij ook op het talentenpodium van het Song van het Jaar Festival (er zijn nog kaarten). Dit is de primeur van zijn nieuwe single, die hij deze zomer schreef op een schrijverskamp in Frankrijk.

11. Ryan Adams - Do You Still Love Me
Heartbreaker was in 2000 het doorbraak-album voor de Amerikaanse singer-songwriter Ryan Adams. Daarna volgde een grillige carrière met metal-albums, covers van Oasis tot Taylor Swift en tussendoor mooi americana-materiaal. In 2017 komt hij terug met het album Prisoner, waarvan dit de eerste single is.

12. Major Lazer & Bad Royale - My Number
Even een beetje popgeschiedenis: Toots & The Maytals waren een van de grondleggers van de Jamaicaanse reggae. Zonder hen waarschijnlijk geen Bob Marley. Hun liedje 54-46 Was My Number uit 1968 blijkt nog steeds te werken, ontdekten het Jamaicaanse Bad Royale en Major Lazer. Zeker met een EDM-beatje erbij…

13. Tennis - In The Morning I’ll Be Better
De seventies dreigen terug te keren in de indie. Compleet met krulletjeskapsel stelt Tennis, het indiepop-duo uit Denver, zich voor met deze nieuwe single. Volgend jaar terug te vinden op hun nieuwe album Yours Conditionally.

14. Mula B - Meester Plusser
Hoe een disstrack een hele grote kan worden op de streaming: dit is de week van Meester Plusser, Mula B’s duit in het zakje in zijn akkefietje met Frenna. De inzet: welke rapper haalt de meeste doekoes uit zijn binnenzak? Frenna kwam in een video ‘maar’ tot dertienhonderd, terwijl Mula B gewoon drieduizend euro op zak had. Frenna maakte vervolgens drieduizend euro over naar een goed doel, wat weer in het verkeerde keelgat schoot van Mula B. Na wat heen en weer gediss op de socials antwoordde Frenna met de track 777. Meester Plusser is dan weer het antwoord van Mula B, nu een dikke hit…