3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 48)

Met o.a. The Weeknd, Burial, Circa Waves en Laura Marling

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Burial, Moss, The Weeknd, Laura Marling, Major Lazer en Circa Waves

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Circa Waves - Wake Up
Het is echt geen ’T-shirt Weather’ meer buiten, maar dit is wel de nieuwe single van de Britse band The Circa Waves. De gitaarband uit Liverpool werkt samen met producer Alan Moulder, die eerder werkte met Arctic Monkeys en The Killers. De single staat volgend jaar op hun tweede album Different Creatures.

2. Jorja Smith - Blue Lights
Het is de week van de bekendmaking van de BBC Sound Of 2017 longlist. Het mooiste verhaal is dat van de pas 19-jarige Jorja Smith. Ze woont in Walsall, een Brits industriestadje, en zette in januari vanuit de plaatselijke koffieshop dit autobiografische liedje online. Binnen een week had ze de aandacht van Drake, Skrillex en Stormzy. Inmiddels zijn we vier miljoen Spotify plays verder en verkoopt ze shows uit. Nu staat ze in de Sound Of lijst, en is 'the sky the limit'.

3. Declan McKenna - Isombard
Indiepop met een boodschap is wat de Brit Declan McKenna brengt, nog een kanshebber voor BBC Sound Of 2017. Hij won ook al op het Britse Glastonbury Festival de nieuwe talenten prijs. Tel daarbij op dat hij ook op het komende Eurosonic festival staat, en je begrijpt dat hij flink in de schijnwerpers staat.

4. The Japanese House - Face Like Thunder
Ook een opvallende nog onbekende naam in de lijst van de BBC is The Japanese House. Daarachter gaat de androgyne Britse elektronische singer-songwriter Amber Bain schuil. Dit is haar Nederlandse debuutsingle.

5. Burial - Young Death
Het verhaal lijkt te mooi om waar te zijn en dat is het misschien ook wel. Afgelopen vrijdag was het Black Friday, de chaotische dag met de grootste uitverkopen van het jaar in Noord-Amerika. Een platenwinkel in Toronto verkocht in de drukte vijf twaalf-inch platen waar alleen de aanduiding ‘artiest/titel’ zonder naam  op stond. Het bleken de nieuwe tracks van Burial te zijn, die nog niet verkocht hadden mogen worden. Het label kwam er achter toen een koper de tracks invoerde in de platenzoekers site Discogs. Burial is een Londense underground artiest, die naam maakt met slow motion techno.

6. Moss - My Decision
Het Nederlandse indiegenootschap Moss bestaat 12,5 jaar. Dat vierden ze al met een compilatiealbum van restopnames en een klein toertje, maar album nummer vijf staat alweer voor de deur. Strike is de naam daarvan, releasedatum is 17 februari en dit is een eerste albumteaser.

7. The Weeknd - Rockin’
Het Spotify record voor meeste plays op één dag, dat op naam stond van Drake, is nu gesneuveld ten faveure van The Weeknd. De Canadees met zijn slimme mix tussen pop en r’n’b - en een vleugje Michael Jackson - bracht deze week zijn nieuwe album Starboy uit, deze week 3voor12 Album van de Week.

8. Loney Dear - December Lillies
'December will be magic again', zong Kate Bush al. De feestmaand bij uitstek wordt ook schilderachtig bezongen door de Zweedse troubadour ‎Emil Svanängen uit Jönköping, oftwel Loney Dear. Na enkele jaren van afwezigheid is hij terug met een nieuwe track van zijn komende zevende album, dat in maart komt.

9. Lucas Hamming - Are You With Me
Serious Request staat weer voor de deur en daar hoort natuurlijk een themalied bij. Dit jaar is de keus gevallen op de Nederlandse rockzanger Lucas Hamming, die bekend is van bijvoorbeeld ‘Never Let You Down’.

10. Major Lazer - Christmas Trees
Als je Wham en Mariah Carey helemaal zat bent, is er altijd nog deze kersttrack van niemand minder dan Major Lazer. Protoje is ook van de partij in deze voor hun doen decente release.

11. Kings Of Leon - Find Me
De vorige single ‘Waste A Moment’ is nog niet eens helemaal uitgeraasd, hier is alweer de nieuwe single van de Amerikaanse rockband. ‘Find Me’ komt ook van hun laatste album WALLS.

12. SBMG - Caribbean
Komende week te gast bij ons in de studio: de Amsterdamse hiphopcrew SBMG. Morgen droppen ze hun nieuwe album No Mickey Mouse Business, laat Michiel Veenstra het maar niet horen... Daarop staat ook deze track ‘Carribean’, en je begrijpt het al, ze reisden af naar Kingston, Jamaica om een track met een echt Caribisch geluid op te nemen.

13. Laura Marling - Soothing
Album nummer zes alweer voor de Britse singer-songwriter Laura Marling. In maart komt het nieuwe album Semper Femina, waarop ze genderkwesties onderzoekt. Nieuw is dat ze voor deze single zelf de videoclip regisseerde.