3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 46)

Met o.a. Biffy Clyro, John Mayer, A Tribe Called Quest en Naaz

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Biffy Clyro, A Tribe Called Quest, Naaz en Pharrell.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. KDA ft. Tinashe - Just Say
Al een hit in wording in Engeland: de nieuwe single van de Britse producer KDA. Hij werkt op het nummer samen met de de Amerikaanse r’n’b-zangeres Tinashe. Eerder had KDA een grote Britse hit samen met Tinie Tempah en Katy B met het nummer ‘Turn The Music Louder’.

2. Rae Sremmurd - Black Beatles
Het Amerikaanse rapduo Rae Sremmurd had op hun debuutalbum bangers als ‘No Type’ en ‘No Flex Zone’. In september kwam de opvolger Stremmlife 2, en aanvankelijk leek dat een minder groot succes. Maar toen kwam opeens de Mannequin Challenge-rage: filmpjes opnemen waarbij iedereen in een rare houding bevriest. En ‘Black Beatles’, dat is de vaste soundtrack. Zelfs Beatle Paul McCartney deed al mee met de hype. Wereldwijd staat de track nu nummer 1 op Spotify.

3. Biffy Clyro - Re-Arrange
Nieuw werk van Schotse rockers Biffy Clyro! Na de stevige singles ‘Wolves Of Winter’, ‘Animal Style’ en ‘Howl’ komen de mannen nu met een ballad. Van hun zevende album Ellipsis, het wordt tenslotte kerst.

4. Kevin ft. Crooks - Wazig
Na Sevn Alias en Jairzinho stapt nu Kevin naar voren uit de Rotterdam Airlines crew. Kevin had eerder dit jaar al een dikke Youtube hit met ‘Op De Block’ samen met Emms van Broederliefde.  ‘Wazig’, zo heet de single, waarop Kevin samenwerkt met Crooks. Hij staat op het Rotterdam Airlines verzamelalbum Gate 16.

5. Vitalic - Waiting For The Stars
De Franse producer Pascal Arbez is al zo’n twintig jaar bezig in de Franse technoscene. Zijn grote doorbraak kwam met de track ‘La Rock’, op het label International DeeJay Gigolo Records van DJ Hell in 2001. Inmiddels heeft hij al drie studioalbums uit, en dit komt van zijn komende vierde.

6. John Mayer - Love On The Weekend
John Mayer is terug! En dat werd hoog tijd. Maandenlang teast hij al nieuwe muziek via zijn Snapchat en Instagram, maar over 'Love On The Weekend' kregen we maar weinig te horen. Okay, behalve een verdwaalde live-uitvoering op YouTube. Het is een typisch John Mayer-liedje. Ingetogen, maar catchy. 

7. Deltawerk - Sample
Monsterverbond in de technoscene: Applescal en Hessel Stuut van Polynation werken nu samen onder de naam Deltawerk. Er zijn nu 2 tracks los en tot de zomer van 2017 zullen nog drie andere EP’s volgen, allemaal onder de noemer Passages.

8. Naaz - Escape
Zangeres Naaz is nog het meest bekend van haar gastvocalen op de hit ‘Catch Me’ van Yellow Claw, maar de 18-jarige kan het ook allemaal zelf op haar zolderkamertje. Dit is de nieuwe solo single van de Nederlandse van Koerdische komaf, die vast en zeker in de smaak zal vallen op veel muziekblogs.

9. DNCE ft. Kent Jones - Blown
Met ‘Cake By The Ocean’ had de Amerikaanse dancepopband een wereldhit te pakken. Dit vervolgproject van voormalig Jonas Brother Joe Jonas brengt morgen haar debuutalbum uit. Daarop ook deze enthousiaste samenwerking met rapper Kent Jones.

10. A Tribe Called Quest - We The People
Oldschool hiphop alert! De legendarische hiphop crew rond Q-Tip had in de nineties classic hits als ‘Bonita Applebum’ en ‘Can I Kick It’. In maart overleed rapper Phife Dawg. Op dit allerlaatste album We Got It From Here…Thank You 4 Your Service staan nog enkele van zijn bijdrages, ook is het een tribute aan de aan diabetes overleden hiphopper. Op het album staan ook gastbijdrages van onder meer Kendrick Lamar, Kanye West, Anderson. Paak, Elton John en Jack White.

11. J Bernardt – Calm Down
De leden van het Belgische Balthazar hebben elkaar vrij gegeven voor soloprojecten. Je kent misschien al wel Warhaus en Zimmerman, maar dit is het nieuwe project van Jinte Deprez, de zanger-gitarist. Na een succesvol optreden op Into The Great Wide Open is hier zijn debuutsingle.

12. QTY - Rodeo
QTY is een indierockduo uit New York, dat goed naar Lou Reed heeft geluisterd. In 2017 verschijnt hun debuutalbum, maar dit is vast hun voorproefje in de vorm van hun eerste single.

13. Keizer - Plus Min ft. Jonna Fraser, Kempi en I Am Aischa
Keizer brengt zijn werk meestal uit in de vorm van mixtapes, maar nu is hij getekend door een groot label, dat ook een graantje marktaandeel mee wil pikken nu hiphop mateloos populair is. Op deze nieuwe single werkt hij samen met Jonna Fraser, Kempi en I Am Aischa.

14. Her - Five Minutes
Deze week weer een batch met 88 nieuwe namen voor Eurosonic. We zullen ze niet alle 88 noemen, maar Youngr, Thomas Azier, Teleman en HER zitten tussen die namen. HER? Ja, dat is een nieuwe Franse band die laveert tussen pop, rock en ‘r,’n’b. Qua bandnaam totaal onvindbaar op Google, maar wel vijf minuten van je tijd waard.