3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 43)

o.a. Linde Schöne, Bewilder, Justice, Drake en Run The Jewels

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Linde Schöne, Bewilder, Justice, Drake en Run The Jewels.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Roosevelt - Colours
Met Fever zette deze producer uit Keulen zichzelf op de kaart. Hij speelde al met zijn band op Lowlands, we interviewden hem, hij kwam langs in de studio en dit is de tweede single van zijn ongetitelde debuutalbum. Half november komt hij terug naar Nederland voor een serie optredens. En als je toch bezig bent: check meteen zijn DJ-Shortlist.

2.  Bewilder - When I’m Gone (I Wonder)
Zet drie veelbelovende bands uit Duitsland, Belgie en Nederland in een studio en laat ze jammen. Uit dit 27 Tapes-project rolde deze nieuwe song van Bewilder, de band van Maurits Westerik, die beroemd werd door o.a. een uur lang bij ons in de studio hun song Forza (It Is) te spelen.

3. Pharrell - Runnin’
Pharrell Williams is altijd happy als hij weer een van zijn liedjes kwijt kan op een soundtrack. Ditmaal schreef de Amerikaanse popster een liedje voor de film Hidden Figures. Een verhaal over drie zwarte vrouwelijke wiskundigen die in de sixties bij de NASA de berekeningen voor de eerste ruimtevluchten maakten.

4. Drake - Fake Love
Drake werd maandag 30 en wie jarig is, trakteert. In het geval van de Canadese hiphopper bestaat die tractatie uit een paar liedjes, die in december uit moeten komen op een gezamelijke playlist met bevriende muzikanten. Maar omdat hij niet kon wachten, draaide hij onder meer deze track al in zijn radioshow op Beats 1, waarna het al op de streamingdiensten kwam te staan.

5. The Shins - Dead Alive
Halloween is ook in Nederland een steeds groter evenement aan het worden. Dat zal ook dit jaar het geval zijn: zeker als daar de nieuwe single van The Shins aan wordt opgehangen. De grappige en tegelijkertijd creepy clip is in ieder geval helemaal in stijl. De band uit New Mexico rond songwriter James Mercer zou je kunnen kennen van liedjes als 'New Slang', 'Simple Song' en 'Phantom Limb'. Begin volgend jaar komt het nieuwe album uit.

6. Unknown - Loving  (O.C. edit)
Een van de meest opvallende songs tijden het ADE is stiekem een track die niet op de streaming services staat. Louter op driehonderd 12-inches uitgekomen en Oceanic weet er stiekem meer van. Maar hij kwam opvallend vaak langs in vele DJ-sets. Het origineel is van Don Ray, komt uit de discotijd en heet 'Got To Have Lovin’.

7. Linde Schone - Sorry Maar
Nederlandstalige r’n’b is een echte trend aan het worden. Je hebt Paul Sinha en natuurlijk ook Linde Schone, die al eerder met 'Club Overleeft Wel' op de playlist van 3voor12 stond. Dit is de tweede single van haar pas verschenen Liefde Van De Vloer EP. Check vooral ook even de geinige clip die ze erbij hebben gemaakt.

8. Kensington - Sorry
Drie uitverkochte Ziggo Domes half november kun je best een succes noemen voor een Nederlandse rockband. Je zou bijna de controle over je leven verliezen, vandaar vast dat het nieuwe Kensington album Control heet. Ook zo benieuwd hoe hij klinkt? Luister dan naar Niet Te Missen...

9. OIJ - Back To The Start feat. Gia Koka
Only In Japan, zo heet de band voluit, maar inmiddels heeft het Nederlandse OIJ wereldwijd streamingsucces. Producer Valentijn Crouwel heeft een van de opvallendste live-lichtshows van Nederland en nu ook weer een nieuwe single met zangeres Gia Koka.

10. Amber Arcades - Which Will
Via Soundcloud deelde Amber Arcades opens deze geslaagde Nick Drake cover. De Nederlandse band rond zangeres Annelotte de Graaf is na hun Amerikaanse tour nu druk in het Britse live circuit. Hoe dat eruit ziet? Amber Arcades hield voor 3voor12 een exclusief tourdagboek bij.

11. Run The Jewels - Talk To Me
Het nieuwe derde Run The Jewels album is nog niet af, maar deze single kon even niet wachten. Hij bevat namelijk politiek commentaar over Donald Trump en de Blacklivesmatter beweging. Dat derde album van het Amerikaanse hiphopduo komt begin volgend jaar. Onder het kopje verborgen parels: check hier hun show op Woo Hah! in 2015.

12. The Growlers - I’ll Be Around
Al een jaar of tien bestaat de rockband The Growlers uit Californie. Hun vijfde album City Club kan wel eens hun doorbraak betekenen: niemand minder dan Julian Casablancas van The Strokes tekende voor de productie. Dan weet je dat het allemaal wel goed zit.

13. Kidego & George Kwali - Crank It
Een van de bangers op de Britse dansvloeren afgelopen zomer is deze track, maar dan net even anders. Er zijn nu namelijk vocalen opgeplakt van Nadia Rose en reggae ster Sweet Irie, die eerder werkte met Gorillaz.

14. Justice - Alakazam!
Er is weer een nieuwe track los van het Franse dance producersduo Justice. Net als 'Safe And Sound' en 'Randy' staat het op het half november te verschijnen nieuwe album Woman. Nog heel even wachten en dan komt dat album uit op 18 november.