3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 41)

O.a. MØ, Death Cab For Cutie, traumahelikoper en Ronnie Flex

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. MØ, Sevdaliza, Death Cab For Cutie, Green Day en Ronnie Flex!

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Vant - Peace & Love
De band van frontman Mattie Vant heeft weer een nieuwe single. De Britten, die je kunt kennen van ‘Parking Lot’, ‘Fly-By Alien’ en ‘Karma Seeker’ komen begin december weer naar Nederland voor een clubtour langs Vera, Melkweg en 013. Begin volgend jaar verschijnt eindelijk hun debuutalbum.

2. MØ - Drum
Major Lazer zette haar in de schijnwerpers met ‘Lean On’, en ze zette zelf haar weg voort met ‘Final Song’. Dit is de nieuwe single van de Deense Karen Marie Ørsted, beter bekend als MØ met een streepje door de Ø.

3. NxWorries - Get Bigger
Je zegt No Worries, je schrijft het met met NX en het is het nieuwe project van de Amerikaanse workaholic/hiphopper Anderson .Paak met producer Knxwledge. Op 21 oktober komt het album Yes Lawd!, dit is de laatst gedropte track daarvan: ´Get Bigger´.

4. Cloud Nothings - Modern Act
Goed nieuws voor de gitaarliefhebbers: eind januari komt er weer een nieuw album van de Amerikaanse gitaarband Cloud Nothings. Life Without Sound is alweer hun vijfde album en dit is daarvan de eerste single.

5. Paul Sinha - 7 Dagen
‘Weekje Tenerife’ was het eerste wapenfeit dat we hoorden van Deventenaar Paul Sinha. Zijn bijzondere Nederlandstalige r’n’b krijgt nu een vervolg op deze tweede single, die ook dit nummer zelf produceerde.

6. ABRA - VEGAS
Op haar achtste verhuisde ABRA  naar Atlanta, Georgia en ontdekte ze de hiphop. Dit is een track van haar Princess EP.

7. Beesmunt Soundsystem - Blissed Out
Twee jeugdvrienden uit Amsterdam vormen het duo Beesmunt Soundsystem. David van der Leeuw en Luigi Vittorio Jansen hadden een residency in Club Trouw, maar maken ook eigen producties. Gisteravond waren ze nog te zien in een Boiler Room-sessie in Londen, nu hoor je ‘Blissed Out’ afkomstig van hun Honey Soundsystem EP.

8. Ronnie Flex - Plek Als Dit
De afgelopen maanden moest hij al zijn Duitse woordenschat bijeen rapen voor zijn hit ‘Stoff Und Schnapps’, de Duitse versie van ‘Drank & Drugs’, maar rapper Ronnie Flex heeft ondertussen niet stilgezeten. Dit is de radio première van zijn nieuwe Nederlandstalige single, ‘Plek Als Dit’.

9. Death Cab For Cutie - Million Dollar Loan
Het is nu aftellen geblazen naar de Amerikaanse verkiezingen, minder dan een maand te gaan. Muzikale tegenstanders van Trump brengen nu elke dag een anti-Trump liedje uit in de serie 30 Days, 30 Songs. Niet de minste namen: R.E.M., Aimee Mann en ook Death Cab For Cutie. Die laatsten schreven een liedje over de leugen van Trump dat hij er gekomen zou zijn door een miljoen van zijn vader te lenen.

10. Sevdaliza - Time
Meer dan een jaar is er aan gewerkt op vele plaatsen in de wereld aan deze nieuwe single van Sevdaliza. Dat kun je horen ook, want de productie is haarscherp. De Rotterdamse Sevdaliza was in 2015 een van de talenten van de 12 van 3voor12 en heeft inmiddels succes in de internationale underground.

11. Alex Clare - Tell Me What You Need
De megahit ‘Too Close’ zette Londenaar Alex Clare vijf jaar terug op de kaart, door een combinatie van dubstep en singer-songwriter. Dit is de nieuwe single van alweer zijn derde album Tail Of Lions.

12. Nilufer Yanya - Small Crimes
De herfstbladeren vallen al van de bomen, tijd voor een mooi herfstliedje. Ze groeide op in Londen tussen de platencollectie van haar vader, die gevuld is met Turkse volksmuziek en die van haar moeder, die Simon & Garfunkel fan is. Het resultaat is een verstilde singer-songwriter, die een tikkeltje doet denken aan The XX.

13. traumahelikopter - Sleep Tight
Eind deze maand weer een nieuw album van de Groningse garagerockers traumahelikopter. Competition Stripe gaat het heten, en dit is de eerste single, ‘Sleep Tight’, waarvan de clip al eerder in premiere ging bij 3voor12.

14. Julia Jacklin - Pool Party
Britney Spears inspireerde haar om zelf liedjes te gaan schrijven, compleet met een snik in haar stem. Het debuutalbum voor de Australische is nu uit en heet Don’t Let The Kids Win. Dit is de openingstrack: 'Pool Party'.