3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 40)

O.a. Bazart, Bon Iver, Solange en Dazzled Sticks

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Bon Iver, Solange, Falco Benz, Green Day en Banks!

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Green Day - Revolution Radio
Album nummer twaalf voor één van de grootste rockbands uit de geschiedenis. Morgen komt Revolution Day van Green Day uit. Daarop gaan de poppunkers weer terug naar hun roots, dit is het titelnummer.

2. Bazart - Nacht
In België zijn ze inmiddels zo groot dat ze de Lotto Arena ter grootte van de HMH uitverkopen, en dan nog maar een extra concert daar boeken. In Nederland zou je ze kunnen kennen van de single ‘Goud’, die lekker scoorde op de festivalweide. Morgen komt hun debuutalbum Echo uit, dit is de nieuwe single.

3. Kid Cudi & Pharrell - Surfin’
Het gaat niet lekker met hiphopper Kid Cudi, hij laat zich behandelen voor depressie. Gelukkig heeft hij al wel vast een track van zijn komende album Passion, Pain en Demon Slayin’ gedropt. Nog wel een heel vrolijke, samen met Pharrell Williams.

4. Solange - Cranes in The Sky
Het regende afgelopen week bijzondere albums. Een daarvan is dat van Solange, die nu eens af wil van het predikaat ‘de zus van Beyonce’. Op A Seat At The Table gaat ze in op politieke en maatschappelijke kwesties en werkt ze samen met Lil’ Wayne, Sampha en Kelly Rowland. Dit is de single.

5. Bon Iver - 33 God
Ook een album waar veel over gepraat wordt: na vijf jaar is de Amerikaanse folkzanger Bon Iver terug. Op 22, A Million experimenteert hij met gesamplede stemmen en hiphop-invloeden. Dit is één van de sterkere albumtracks, met een sample van Paolo Nutini.

6. Doms & Deykers - Faye’s Slice
Twee grootheden uit de dance werken nu samen aan een album. Je zou ze beter kunnen kennen aan hun voornamen Steffi en Martyn. De release date voor hun album Evidence From A Good Source is nog niet bekend, maar we gokken tijdens ADE. Deze track staat al online.

7. Falco Benz - Like Today
Een primeur in Niet Te Missen: de nieuwe single van Falco Benz. ‘Synths & Songs Make Sense’ staat er nog steeds in de twitterbio van de Utrechtse producer, die het bekendst is van zijn nummer ‘Hat Tricks’.

8. Jerry Hormone Ego Trip - Josefien
Punkpop en kinderboeken. Een leuke combi voor Jeroen Aalbers, die ruim honderd kinderboeken uit de serie Borre schreef, maar ook in de Rotterdamse punkband The Apers speelde. Onder het pseudoniem Jerry Hormone schrijft hij nu volwassenen literatuur en maakt hij Nederlandstalige retrorock.

9. The Lemon Twigs - These Words
Een van de opmerkelijkste live acts die je dit jaar gaat zien is de band rond de New Yorkse broertjes D’ Addario. Ze vermengen allerlei seventies invloeden in hun muziek, van T-Rex tot Supertramp, en brengen dat vol passie. Dit is de single van hun debuutalbum Do Hollywood.

10. Kakkmaddafakka - Galapagos
Noorse indiepop nu, met een vleugje humor. Kakkmaddafakka zijn graag geziene gasten in het clubcircuit. Dit is de nieuwe single van hun jongste album KMF, dat inderdaad een afkorting is van hun voor sommige landen wat scabreuze bandnaam.

11. Dazzled Sticks - Iedereen Is Gek
Met de Ziggo Dome in december in het vooruitzicht wilde rapper Sticks nog wel even een singletje droppen als Dazzled Sticks, zijn samenwerking met Dazzled Kid Tjeerd Bomhof (van Voicst). Op ‘Iedereen Is Gek’ worden zowel de dalende luistercijfers als zijn verzekeringsreclame op de hak genomen.

12. Banks - Mind Games
Je zou het in de storm van albumreleases bijna over het hoofd zien, maar ook de Amerikaanse electropopzangeres Banks heeft een nieuw album uit: haar tweede album heet The Altar. Dit nummer werd geproduceerd door SOHN.

13. Hope Sandoval & Kurt Vile - Let Me Get There
Mazzy Star was een indieband uit de nineties, die het meest bekend is door de mooie stem van zangeres Hope Sandoval. Met haar nieuwe band The Warm Inventions brengt Hope Sandoval in november een nieuw album uit, Until The Hunter. Daarop ook dit duet met singer-songwriter Kurt Vile.