3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 39)

O.a. Beck, The Weeknd, Pete Doherty & Joris Voorn

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Cut_, Temples, Wilco, Warpaint en Mura Masa.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Black Honey - Hello Today
Vrolijke indiepop uit Brighton: ‘Hello Today’ is wederom een prima single voor de indierockband rond het blonde podiumbeest Izzy Baxter. Op Eurosonic maakte de Britse band begin dit jaar live al veel indruk.

2. CUT_  - Tune In Tune Out
Dit is zo’n nummer dat steeds een stukje opschuift, alsof iemand op een snoer gaat staan, luister maar. Het Amsterdamse elektropop duo Cut_ brak door met een eigenzinnige versie van de Stromae hit 'Papaoutai'. Deze nieuwe single brengt ze zelfs een toertje in Engeland.

3. Temples - Certainty
Terug van weggeweest: Temples! De Britse gitaarband brak door met de singles ‘Shelter Song’ en ‘Mesmerise’ van hun debuutalbum Sun Structures, ditmaal is de psychedelische band terug met ietsje minder gitaren, maar klinkt het even catchy als voorheen.

4. The Weeknd - False Alarm
Na de monsterhit die hij vorige week dropte is er nu weer een nieuw liedje bij r&b superster The Weeknd. False Alarm is ... ehm... something else. Een nogal uitbundige track met vooral een opvallende break.

5. Beck - Up All Night
Voorlopig niet te horen op de streaming services, maar wel op de soundtrack van de voetbalgame FIFA17, deze nieuwe track van oudgediende Beck. Na de losse tracks 'Wow' en 'Dreams' is nu het wachten op zijn nieuwe album. De samplekoning van 'Loser' kan nog steeds de raarste stijlen door elkaar mixen.

6. Phantogram - You Don’t Get Me High Anymore
Het elektrorock duo Phantogram komt begin oktober met hun derde album, toepasselijk Three genaamd, dit is daarvan de eerste Nederlandse single. Op 10 november staan de New Yorkers in Bitterzoet in Amsterdam.

7. Kölsch - Grey
In voor wat schallende blazers? Dan ben je aan het juiste adres bij de Deense techno-producer Kölsch. Vorig jaar nog had hij een clubhit met ‘DerDieDas’ van zijn tweede album 1983. Deze rammer komt uit op zijn huislabel Kompakt.

8. David Douglas - Lucine
De Utrechtse technomuzikant werkte afgelopen jaar veel samen met singer-songwriter Blaudzun onder de projectnaam Haty Haty. Maar nu is het weer tijd voor beiden om hun eigen weg op te gaan. 'Lucine' komt uit op het Franse label Kitsuné wat voor acts als Simian Mobile Disco en Digitalism ooit de springplank omhoog was.

9. Twin Atlantic - The Chaser
GLA lijkt een rare titel voor het nieuwe album Twin Atlantic. Maar als je weet dat de rockband uit Glasgow komt, dan doemt opeens de afkorting van de luchthaven Glasgow op. De Schotse rockers hadden twee jaar geleden nog een hit met ‘Heart & Soul’.

10. Pete Doherty - I Don’t Love Anyone
De Libertines waren weer bij elkaar, maar nu komt er toch weer een soloalbum van Pete Doherty. Het enfant terrible is het liedjes schrijven nog niet verleerd. ‘I Don’t Love Anyone is afkomstig van Hamburg Demonstrations, dat in december verschijnt.

11. Warpaint - Whiteout
De vier meisjes van Warpaint uit Los Angeles zijn deze week het 3voor12 Album van de Week met Heads Up. Daarvan is de single ‘New Song’ al veel op 3FM gedraaid, nu is deze track uit, die iets representatiever is voor de rest van het materiaal op Heads Up.

12. Mura Masa feat. A$AP Rocky- Love$ick
De Britse producer Mura Masa had al eerder veel succes met zijn singles ´Firefly´ (samen met Nao) en ´What If I Go´. Zijn track ´Love$ick´ is er nu in een nieuwe versie met daarbij raps van niemand minder dan A$AP Rocky.

13. Animal House - Domino
National Lampoon’s Animal House is een bekende comedy film uit de seventies. Haal dat eerste gedeelte er van af en je hebt een jonge rockband uit het Britse Brighton, dat al eerder een paar deuken in een pak boter sloeg met hun vorige single ‘English Girls’.

14. Wilco - Someone To Lose
De Amerikaanse indieband Wilco is een van de curatoren in november van het Utrechtse Le Guess Who festival. Dat betekent dat ze een deel van het programma hebben samengesteld. Ze gaan daar ook zelf spelen, want ze brachten onlangs nog een nieuw album uit, Schmilco, hun tiende album alweer. Dat staat vol met korte gitaarliedjes, zoals deze nieuwe single.

15. Joris Voorn  - Orange
Vriend van de show Joris Voorn komt met een nieuwe EP The Great Esquape. De titeltrack daarvan kwam al eerder voorbij op 3voor12 Radio, maar wij hebben nu een nieuwe primeur met ‘Orange’.