3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 37)

O.a. Justice, Mac Miller, Schoolboy Q en PAUW

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Justice, Mac Miller, Schoolboy Q, Pauw en de opmerkelijke combinatie van Triggerfinger en Hennie Vrienten!

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Justice - Randy
Bijna tien jaar geleden zette het Franse duo Justice de alternatieve popwereld op zijn kop door dance met rock te mixen op hun debuutalbum Cross. De single ‘D.A.N.C.E.’ hoor je nog regelmatig op 3FM. We draaiden deze zomer al hun comeback single ‘Safe And Sound’, nu is er een tweede single van hun derde album, dat Woman gaat heten.

2. Palace - Have Faith
Twee keer deden we al een sessie met de Britse band Palace, op London Calling en op Into The Great Wide Open. Met hun opwekkende gitaarpop worden ze veel getipt, dit is hun nieuwe single. In november zijn ze weer in Nederland te zien, op Crossing Border en 6 november in Bitterzoet.

3. Mac Miller feat. Ariana Grande - My Favourite Part
Lief he, Ariana Grande en Mac Miller zijn nu samen een setje. Zingen doen ze ook samen op het nieuwe album van Miller. De vierde plaat van de Amerikaanse rapper heet The Divine Feminine.  Daarvan hoorde je al eerder het nummer ‘Dang’ samen met Anderson .Paak, de eerste single.

4. Chet Faker/Nick Murphy - Fear Less
Dan de afdeling familieberichten. Chet Faker heet voortaan naar zijn echte naam Nick Murphy. De Australische singer-songwriter brak door met ‘Talk Is Cheap’ van het debuutalbum Built On Glass. Dit is een mysterieuze nieuwe track onder zijn nieuwe artiestennaam.

5. Post Malone ft. Justin Bieber - Deja Vu
'White Iverson' heette de track, die we vorig jaar van Post Malone regelmatig draaiden. De Texaanse rapper pakt de zaken nu serieus aan door popkoning Justin Bieber uit te nodigen op zijn nieuwe track. Vandaar dat zijn debuutalbum Stoney nog even op zich laat wachten.

6. Green Day - Revolution Radio
Green Day is terug en dat zullen we weten ook. Eerst was er al de single ‘Bang Bang’ en is er een tweede track los, die ook niet mis is. ‘Revolution Radio’ is het titelnummer van het alweer twaalfde album van de punkrock veteranen, dat 7 oktober uit komt.

7. Lost Scripts - S.O.P.
Weer een warm-badtechno samenwerking om van te smullen. Achter Lost Scripts zitten niemand minder dan de Spaanse DJ John Talabot en de Spaanse producer Pional. Samen in een warm bad is een stuk gezelliger natuurlijk.

8. Pauw - Bubblegum
Beter een verre vriend dan een goede buur, als je door wilt breken in het buitenland. De Nederlandse rockband Pauw werd vriendjes met de Britse indiepopband Mystery Jets. En nu coveren ze elkaars liedje en spelen ze in elkaars voorprogramma.

9. The Great Communicators - Big Ideas
Binnen de grote marktleider Universal Music is nu een piepklein labeltje opgezet, dat Nederlandse bandjes op de kaart moet zetten. Dat label is Dapper gedoopt en dit is het eerste project. Binnenkort komt het debuutalbum van dit 12 van 3voor12 talent, dit is de nieuwe single.

10. Years & Years - Meteorite
Deze week gaat Bridget Jones’s Baby in première, een nakomertje van de succesvolle Bridget Jones filmserie. Daar hoort ook een soundtrack met grote namen bij, eerder hoorde we al Ellie Goulding met 'Still Falling For You', ook deze nieuwe single van de Britse dancepop band Years & Years zit in de film.

11. Paul Sinha - Weekje Tenerife
Is moderne r&b op Amerikaanse leest je ding, maar dan Nederlandstalig, dan is Paul Sinha je man. Deze nieuwe artiest van Topnotch is een van de meest opvallendste tracks deze week. Hou je ogen open voor de EP.

12. Youngr - Out Of My System
Eigenlijk zou je de clip even moeten zien bij dit nummer, anders geloof je het niet. Net zoals Jack Garratt is deze Brit een one-man band. Alles speelt hij zelf. Deze track ging eerst via de blogs en Spotify heel hard en nu is hij getekend door een major.

13. Schoolboy Q feat, Miguel en Justine Skye- Overtime
Eerder dit jaar dropte Schoolboy Q de Blank Face LP. De Westcoast-rapper verwerkte daarop veel soul en gospelinvloeden in zijn muziek. Dit is zijn nieuwe clip, op 9 december staat hij live in TivoliVredenburg.

14. Klangstof - Close Eyes To Exit
Het 3voor12 Album van de Week komt van de Nederlandse band Klangstof. Jawel Nederlanders, want sommige blogs is op de mouw gespeld dat het om een Noorse indieband ging, maar er zit toch echt een ex-lid van Moss in. Dit is het titelnummer van het album.

15. Triggerfinger feat. Hennie Vrienten - J’aime La Vie
Tenslotte een songfestivalliedje in een wel heel aparte versie. Sandra Kim won voor België in 1986 het Eurovisiesongfestival met ‘J’Aime La Vie’. Triggerfinger maakte deze bulldozer cover voor de film Everybody Happy, samen met Doe Maar legende Hennie Vrienten.