3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 35)

O.a. Cashmere Cat, Kensington en Sohn

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Sohn, Cashmere Cat, Beyonce en Kensington

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

Kensington - Do I Ever
De grootste rockband van Nederland is terug. Twee jaar na het megasucces met Rivals komt Kensington met een nieuwe single.Na hits als ‘War’, ‘Riddles en Streets en een uitverkocht Ziggo Dome is dit het eerste teken van leven van het vierde album Control, dat eind oktober uitkomt.

2. Dua Lipa - Blow Your Mind (Mwah)
Een triootje hitsingles in amper een half jaar. De naam Dua Lipa lag al op ieders lippen na haar succesvolle Lowlands optreden. Na Be The One en Hotter Than Hell is dit de derde voltreffer voor de Britse popzangeres met Albanese roots. De toevoeging ‘mwah’ slaat niet op het niveau van de track, maar op het geluid van een theatrale kus. Haar debuutalbum staat gepland voor februari.

3. SOHN - Signal
Een eerste signaal van SOHN, de Britse producer, die graag in Oostenrijk verblijft. Met zijn debuutalbum Tremors had hij een megahit te pakken met de track Artifice. In de tussentijd werkte hij onder meer met Lana Del Ray, Rhys en BANKS. Wanneer dat tweede SOHN album komt is nog niet bekend, hier is al wel een nieuwe single.

4. Beyonce feat.Kendrick Lamar - Freedom
Superster Beyonce kwam deze week armen tekort om het grote aantal gewonnen VMA Awards in ontvangst te nemen. Vanwege dat succes is dit de nieuwe single van haar laatste album Lemonade, dat nog steeds niet op Spotify staat.

5. Kaleo - Way Down We Go
Uit IJsland komen niet alleen Bjork en Sigur Ros, maar ook het Amerikaanser klinkende Kaleo. De rockband woont tegenwoordig in Amerika om een internationale doorbraak af te dwingen. Online hebben ze inmiddels zo’n grote achterban opgebouwd, dat ze met gemak de grote zaal van Paradiso uitverkopen. Dit is de eerste Nederlandse single van hun internationale debuutalbum A/B.

6. Joris Voorn - Esquape
In september komt er een nieuwe EP uit van de Amsterdamse DJ en dance producer Joris Voorn. Omdat hij een vriend van de show is mogen wij alvast de titeltrack van de Esquape EP primeuren. Dankjewel, Joris!

7. SFB ft. Wibi Soerjadi - Bleed 4 de Fam
SFB samen met Wibi Soerjardi, het is niet de meest voordehandliggende combinatie, maar het werkt prima. Deze geinige track is speciaal gemaakt om het tweede seizoen van de serie Narcos op Netflix aan te kondigen.

8. Sting - I Can’t Stop Thinking About You
In de seventies en eighties rockte Sting met zijn band The Police. Daarna was hij van de jazzy pappapop. Inmiddels 64 jaar oud heeft hij zijn oude liefde voor de rock weer opgevat. Half november komt zijn twaalfde soloalbum 57th & 9th uit, vernoemd naar straten in New York.

9. Bon Iver - 33 God
Track nummer drie, die los is van het derde Bon Iver album. Dat heeft nog meer raadselachtige getallen in zich en heet 22, A Million. Eind September verschijnt de plaat, waarop de singer-songwriter uit Wisconsin zijn meer experimentele kant etaleert.

10. Tiggs Da Author - Swear Down ft. Yungen
Een feestje was het op Lowlands hoor, bij de Londense zanger met Tanzaniaanse roots. Tiggs Da Author heeft na ‘Run’ en ‘Georgia’ hier zijn derde single. De Britse grime MC Yungen is ook van de partij op deze track.

11. Ryley Walker - I Will Ask You Twice
Deze week het album van de week is van singer-songwriter Ryley Walker uit het Amerikaanse Illinois. Golden Sings That Have Been Sung is de opvolger van zijn doorbraak debuut Primrose Green.

12. Cashmere Cat ft. The Weeknd - Wild Love
Nu een plaat waarvan we van tevoren moeten stellen dat er niets mis is met je speakers. Het is de Noorse trapproducer Cashmere Cat, die niemand minder dan The Weeknd bereid vond de vocalen voor zijn rekening te nemen.

13. St. Tropez - Which Side Are You On
Uit de as van Go Back To The Zoo ontpopte zich St. Tropez. Minder pop, meer garagerock. Serieuzer, maar de knipoog en de liefde voor The Strokes is gebleven. Het titelloze debuutalbum is net uit, dit is de nieuwe single en een enorme clubtour ligt op de loer.

14. Sampha - Blood On Me
Velen zouden een moord doen voor de telefoonnummers die de Londense zanger en producer Sampha in zijn telefoon heeft zitten. Hij werkte al samen met onder meer Drake, Kanye West, Jessie Ware en FKA Twigs. Nu is het dan eindelijk tijd zelf met een debuutalbum te komen. Process gaat die plaat heten en dit is de eerste single.

15. Tuff City Kids with Annie - Labyrinth
Of we nog een eighties dansplaatje in huis hebben? Ja hoor, de Noorse zangeres Annie is weer terug. Ze had een culthitje met ‘The Greatest Hit’ in 1999. Ditmaal zingt ze op deze track van het Duitse DJ-duo Tuff City Kids.