3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 34)

O.a. Blaudzun, Frank Ocean en Metallica

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Blaudzun, Izzy Bizu, Metallica, Bon Iver, Frank Ocean en Empire of the Sun.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Empire Of The Sun - High And Low
Eind oktober komt er een nieuw album van Empire Of The Sun, Two Vines. Je kunt de Australische act kennen van Walking On A Dream bijvoorbeeld. Op hun nieuwe album staan bijdragen van bandleden van David Bowie, Fleetwood Mac en Prince. Dit is de eerste single, die behoorlijk doet denken aan The Pet Shop Boys.

2. Frank Ocean feat. Beyonce - Pink + White
Afgelopen weekend kwam dan eindelijk het langverwachte nieuwe werk van Frank Ocean uit. Niet één maar twee albums, ook nog het onverwachte visual album Endless. De Amerikaanse rapper noemde het audio album uiteindelijk niet Boys Don’t Cry, maar Blonde. Dit is één van de beste tracks van Blonde, Beyonce doet mee op de achtergrond.

3. Warhaus - Memory
De leden van het Belgische Balthazar wijden zich dit jaar aan solowerk. Het zijproject van Maarten Devoldere heet Warhaus, we draaiden al eerder de single ‘The Good Lie’. Volgende week komt het debuutalbum vol pop noir uit, We Fucked A Flame Into Being.

4. You Me At Six - Night People
De Britse rockband You Me At Six heeft een enorme livereputatie. In Nederland kennen we ze voornamelijk van de single ‘Lived A Lie’. Ze zijn in januari terug met hun vijfde album, Night People. Het titelstuk is nu al uit als single.

5. Hey Violet - Brand New Moves
Kiddiepop met een bite: Rena, Miranda, Nia en Casey vormen samen Hey Violet. De band uit L.A. heeft al een half miljoen volgers op Instagram. Zangeres Rena Lovelis ga je volgend jaar veel tegenkomen in de Hitkrant, maar het groovy Brand New Moves mag er zeker wezen.

6. Cubicolor - Dead End Thrills
Twee Nederlandse producers en een Britse zanger zijn samen Cubicolor. Over twee weken komt hun debuutalbum Brainsugar. Daarin verkennen ze het gebied tussen singer-songwriter en warm bad-techno, zoals RY X en Bob Moses.

7. Blaudzun - Between A Kiss And A Sorry Goodbye
Hier is dan de nieuwe radiosingle van de gevierde bard Blaudzun, met een wel heel poëtische titel. We kenden al de titeltrack van zijn nieuwe album Jupiter, dat hij op 7 oktober presenteert in de Rotterdamse Annabel.

8. Bokoesam & $hirak - Tonight
Op Lowlands kwam Bokoesam op eigen houtje de 3FM studio binnen wandelen om zijn nieuwste single te laten horen. De Amsterdamse rapper zingt hierop opvallend genoeg in het Engels. De beats komen van Jack $hirak, de man achter de hits van ‘Lil Kleine, en dat kun je horen ook.

9. Metallica - Hardwired
Een van de grote releases dit najaar is het nieuwe album van Metallica. De hardrockgoden uit Californië komen 18 november met Hardwired...To Self-Destruct, alweer hun tiende studioalbum. Dit is de trashy nieuwe single.

10. David Brent - Lady Gypsy
Eindelijk is hij daar, de film over het verrotte leven van David Brent, het muzikale typetje van Ricky Gervais. Life On The Road heet de film en de soundtrack is inmiddels ook uit. Als je hem opzet op de achtergrond zou het zomaar een oké popplaat kunnen zijn, maar er zitten zoals we van Gervais gewend zijn overal grappige addertjes onder het gras van dit folkliedje.

11.Tory Lanez - LUV
Drake opent de Canadese hiphop deuren ook voor anderen. Nieuwe naam is Tory Lanez, die vorige week met zijn debuutalbum I Told You uitkwam. Deze door trap-fenomeen Cashmere Cat geproduceerde single is hard op weg een internationale hit te worden, hij kwam vandaag binnen in de wereldwijde Spotify Top 50.

12. Bon Iver - 22 Over Soon
Twee liedjes zijn er al online van het eind september te verschijnen nieuwe Bon Iver album. Draaiden we vorige week al het meer hiphop-achtige ‘10 Deathbreast’, hierop klinkt de troubadour meer in oorspronkelijke vorm. Zijn derde album gaat heten 22, A Million.

13. Izzy Bizu - Lost Paradise
Een heel toepasselijk nummer voor deze zomerse week: De Londense zangeres Izzy Bizu viel al op door haar singles White Tiger en Someone That Loves You, samen met Honne. Er is weer een track los van haar volgende week uit te komen debuutalbum A Moment Of Madness, speciaal aanbevolen voor liefhebbers van bijvoorbeeld Lianne La Havas.

14. D. D. Dumbo - Walrus
Een bijzondere singer-songwriter uit Australië, voor iemand die zich D.D. Dumbo noemt, maakt hij namelijk behoorlijk intelligente muziek. Dit is de opening van zijn debuutalbum Utopia Defeated, dat 7 oktober wordt gereleased.

15. Northeast Party House - For You
Tenslotte nog een Australische band die wel van een feestje houdt. Voor Nederland is dit de eerste kennismaking met deze vijf heren uit Melbourne, die al een jaar of zes bezig zijn. Het toonaangevende Australische alternatieve radiostation Triple J bombardeerde hen tot een van hun Serious Talents.