3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 33)

O.a. Bon Iver, Roosevelt en Massive Attack

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Roosevelt, Massive Attack, St. Tropez en Bon Iver.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Danny L Harle & Carly Rae Jepsen - Supernatural
Zijn single 'Broken Flowers' draaide we al eerder, maar nu heeft de Britse nerd Danny L. Harle niemand minder dan de Canadese zangeres Carly Rae Jepsen gestrikt voor 'Supernatural'. Een superhit in de making.

2. Roosevelt - Night Moves
Keulse producer Marius Lauber, alias Roosevelt, schrijft pakkende elektropoptunes, nu verzameld op het titelloze debuutalbum. Van het 3voor12 Album van de Week komt de single 'Night Moves'.

3. Bokoesam - Dat Was Jij
Wat is de overeenkomst tussen Bokoesam en Beyoncé? De nieuwe mixtape Bokoeyonce van Bokoesam! De Amsterdamse rapper, bekend van new wave-tracks als 'Investeren In De Liefde' en zijn solosingle ‘Jij & Ik’, dropte elf nieuwe tracks, waarvan drie met Idaly.

4. Crystal Fighters - All Night
Het is wel weer voor het strand, he? Dat komt goed uit, want de Britse popband die met zomerse poptunes als 'Plage' en 'Love Is All I Got' doorbrak, is de dood van hun drummer Andrea Marongiu te boven. Dit is de eerste single van een binnenkort te verschijnen derde album.

5. Factory Floor - Ya
Het roemruchte DFA label, thuis van onder meer The Juan McLean en LCD Soundsystem, komt met het tweede album van Factory Floor. De Britse dance-act, die industriële elementen in hun muziek stopt, heeft een uitstekende live reputatie. ‘Ya’ is een track van het nieuwe album 25 25.

6. John Coffey - Needles
Toch nog een afscheidssingle van de Utrechtse rockers John Coffey. Ze staan dit weekend op Lowlands en ze doen nog een afscheidstour in het najaar. Nu toch een laatste track van hun A House For Thee EP.

7. Ronde - Why Do You Care
‘Run’ en ‘We Are One’ waren vorig jaar niet van de radio te branden. De Nederlandse band rond zangeres Rikki Borgelt is eigenlijk pas toe aan haar derde single, deze eighties klinkende ‘Why Do You Care’. Begin volgend jaar volgt hun debuutalbum.

8. Bon Iver - 10 Deathbreast
De singer-songwriter die doorbrak met 'Skinny Love' - ook bekend in de cover van Birdy - is weer terug. Op 30 september komt Justin Vernon met zijn derde album 22, A Million. Niet alleen de titels, ook de muziek is bijzonder. Je kan goed horen dat hij in de tussentijd heeft samengewerkt met Kanye West en James Blake. Dit is een van de twee nummers die nu uit is. Het is niet zijn makkelijkste werk, maar zet jezelf er even overheen: je luistert naar een singer-songwriter nummer door een Instagram-filter.

9. St. Tropez - Which Side Are You On
Eind deze maand komt het langverwachte debuutalbum van St. Tropez, de garagerock doorstart van Go Back To The Zoo. Eerst nog deze single, die weer rockt als vanouds.

10. Rae Sremmurd ft. Lil’ Jon - Set The Roof
‘No Type’ en ‘No Flex Zone’ zette het Amerikaanse hiphop duo Rae Sremmurd meteen op de kaart. Nu is er een opvolger van het succesvolle debuut Sremmlife, toepasselijk Sremmlife 2 genaamd. Deze track met Lil John is de nieuwe single.

11. Grouplove - Do You Love Someone
Ken je ‘Tongue Tied’ nog, dat vrolijke zomernummer? Dat stond op het debuutalbum van Grouplove. De Amerikaanse indiepopband is alweer toe aan hun derde album Big Mess, waarvan dit de single is.

12. Jones - Melt
Niemand minder dan HONNE produceerde en schreef mee aan de nieuwe single van Jones. Ze is een nieuwe Londense zangeres, die dit jaar nog met haar debuut uit zal komen. Een talent dat de liefhebbers van Corinne Bailey Rae in de smaak zal vallen.

13. Canshaker Pi - The Naked Flower Of The Wiz Pt.1
Weer een nieuwe track van 12 van 3voor12 band Canshaker Pi. De rammelpopband staat op Into The Great Wide Open en komt daarom met deze nieuwe single.

14. Massive Attack - The Spoils ft. Hope Sandoval
Tegenwoordig releaset de Bristolse triphopband Massive Attack het liefst haar materiaal via hun eigen app. Deze glipte er even tussendoor en verscheen ook op Youtube. Zangeres is de van Mazzy Star bekende Hope Sandoval.

15. Mr. Sanka - Flight Model
Ken je Young & Sick nog? De Nederlandse ontwerper van artwork van Foster The People tot Maroon 5, die in Amerika woont en tussendoor zelf even een popalbum maakte? Hij dropte ons een mailtje met de eerste single van zijn nieuwe project.