3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 32)

O.a. Moderat, NAO en The White Stripes

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Nao, DJ Snake, Blossoms en Moderat.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Green Day - Bang Bang
COMING IN WITH A BANG! De punkrockveteranen uit Californië kunnen het nog steeds. Sinds de jaren negentig houden Billy Joe Armstrong en de zijnen de punkrock levend met hits als 'Basket Case', 'Holiday' en 'American Idiot'. Vier jaar na hun trio albums Uno, Dos en Tre is 'Bang Bang' hun comeback single.

2. DJ Snake/Justin Bieber - Let Me Love You
De snoeiharde EDM-track ‘Turn Down For What’ zette DJ Snake in een klap op de kaart. Met zijn nieuwe album Encore wil hij bewijzen dat hij meer in zijn mars heeft. Hij werkt erop samen met Skrillex en Yellow Claw, maar ook met George Maple en zelfs met Justin Bieber. Deze track is hard op weg zijn volgende wereldhit te worden.

3. Rag ’N Bone Man - Human
Een van de opvallendste verschijningen op Lowlands 2016 wordt waarschijnlijk Rag ’N Bone Man. Een sterke mannetjesputter met wilde baard om te zien, maar gevoelig rappend om te horen. Zijn bluesy sound staat dit jaar op Lowlands en Into The Great Wide Open en een debuutalbum is in de maak.

4. NAO - Get To Know Ya
Een paar weken terug scoorde de Londense zangeres Nao al een 3voor12 Album van de Week met haar debuut For All We Know. Daarop etaleert ze moderne funkpop met een elektronisch randje. 'Get To Know Ya' is haar nieuwe single. Je kunt haar volgende week live zien op Lowlands.

5. Chef'Special - Amígo
Eerst zou deze nieuwe track van Chef’ Special alleen onder een tourvideo worden geplakt. Hij bleek te leuk om alleen maar even online te laten horen. De Haarlemse funkpop band toert momenteel door Amerika als voorprogramma van Twenty One Pilots.

6. Moderat - The Fool
In oktober staat het Berlijnse elektronische supertrio Moderat in de HMH. Vandaar ook nog een derde single van hun derde album III. Na ‘Running’ en ‘Reminder’ is dit een nog ingetogenere combinatie van techno en pop.

7. Rob Dekay - Tikken van de Tijd
Een nieuwe nederlandstalige plaat op het label TopNotch nu: zanger Rob Dekay zat eerst in de band van rapper Akwasi, maar kan ook op eigen benen staan. 'Tikken van de Tijd' is zijn debuutsingle.

8. D.R.A.M. - Cute
Coming man in de Amerikaanse hiphop-scene is D.R.A.M., bij zijn moeder bekend als Shelley Marshaun Massenburg-Smith. Zijn eerste single ‘Cha Cha’ was meteen raak, hij bracht er Drake mee op het idee voor ‘Hotline Bling’. Met zijn tweede single 'Broccoli' scoort hij momenteel hoog in de Amerikaanse hitlijsten. Zijn jongste track ‘Cute’ is een slimme hiphop-ballad. Komende zaterdag staat D.R.A.M. op het Amsterdamse hiphop-festival Appelsap.

9. The White Stripes - City Lights
Wat, een nieuwe White Stripes?! Ja joh, echt. Nou ja, niet helemaal nieuw. Jack White brengt in september een album uit met onuitgebrachte akoestische nummers, en deze staat er op. En aangezien The White Stripes ergens in 2011 uit elkaar gegaan zijn, is 'City Lights' niet echt nieuw.  Ach, voor iedereen behalve The White Stripes zelf is hij wel nieuw, dus nieuw genoeg om in de Niet Te Missen te komen. 

10. Otherkin - Ay Ay
Iers met gitaren: Otherkin staat ook op Lowlands en 'Ya Ya' is hun derde single in Nederland. Dat deze jonge honden kunnen rocken bezwezen ze al op Eurosonic in Groningen in januari. Ze kwamen ook langs in de studio van 3voor12 Radio, kijk hier terug hoe dat klonk!

11. Mario Kartel feat. Big 2 - Probleem
Big2 van Opposites is een van de leden van de nieuwe rap supergroep Mario Kartel. Samen met Yung Felix, Tellem en Spacekees hebben ze een album opgenomen. Begin september is de release, dit is de eerste single.

12. Jalen N’Gonda – Holler (When You Call My Name)
Dit is er eentje voor de liefhebbers van neo-soul. Jalen N’Gonda is een Amerikaanse zanger die nu vanuit Engeland hoopt door te breken. Kenners als Leo Blokhuis en Rob Stenders tippen ‘m al als een groot talent. 'Holler (When You Call My Name)' laat zien waarom.

13. Blossoms - Blown Rose
Deze week 3voor12 album van de week: het titelloze debuut van de Britse indiepopband Blossoms. Met 'Charlemagne' hadden ze in Nederland een enorme radiohit. In eigen land dreigt dit album op nummer 1 binnen te komen in de albumlijst.

14. Hamilton Leithauser & Rostam – A 1000 Times
Vampire Weekend plus The Walkmen, dat is de optelsom van deze track. Nu het even onduidelijk is of Vampire Weekend doorgaat, heeft Rostam een album gemaakt met Hamilton Leithauser, vroeger van de Amerikaanse band The Walkmen. Eind september verschijnt het album I Had A Dream That You Were Mine.

15. M.I.A. - Birdsong (Blaqstarr remix)
Binnenkort komt het nieuwe M.I.A. album AIM. Daar vind je onder andere een door Diplo geproduceerde versie van het nummer Birdsong op. Deze remix van Blaqstarr is er nu al.