3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 29)

O.a. Soulwax, Wilco en Sef samen met Aafke Romeijn

Roosmarijn Reijmer ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Soulwax, Wilco en Sef samen met Aafke Romeijn.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Soulwax - Heaven Scent feat. Chloe Sevigny
Het Pitch festival vierde onlangs de terugkeer van Soulwax live, nu is er ook tastbaar materiaal van de gebroeders Dewaele. Van op hun nieuwe eigen label DeeWee de single met actrice Chloe Sevigny, je kent haar misschien uit indie hits als Gummo, The Brown Bunny en Kids, die praatzingt op het spannende Heaven Scent.

2. Cho - Popalik
12 van 3voor12 talent Cho bracht vorige maand zijn debuutalbum ‘Knock Knock III’ uit. Popalik is zijn nieuwe single, samen met de Britse zangeres Stefflon Don. De term Popalik is Jamaicaanse slang, het betekent ritmisch losgaan op muziek terwijl je acrobatische bewegingen maakt.

3. Prophets of Rage - Prophets of Rage
Supergroep Alert! Prophets Of Rage bestaat uit Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk van Rage Against The Machine, Chuck D van Public Enemy, B-Real van Cypress Hill en DJ Lord. Eerste single Prophets Of Rage is een bewerking van het Public Emeny nummer. Momenteel zijn ze op tournee in Amerika, precies langs de Republikeinse conventie, en de tour duurt tot vlak voor de verkiezingen. Naam van de tour? ‘Make America Rage Again’.

4. Sef & Aafke – Alles Went
Een oproepje van Sef op Twitter leidde tot deze opmerkelijke samenwerking, Sef en Aafke Romeijn zijn samen de studio ingedoken voor deze track over gentrificatie.

5. Wilco – If Ever I Was A Child
Vorige week kon je op de website van Wilco al een gratis nummer downloaden en vandaag bleek dat dat het eerste liedje was van een nieuw album met de briljante titel Schmilco. Het tweede nummer kwam deze week uit en heet 'If I Ever I Was A Child'. Op 9 september komt de hele plaat uit, de band staat in het najaar op het Le Gues Who!? festival in Utrecht.

6. Di-Rect – You & I (Fran Seven edit)
Afkomstig van de Atomnation compilatie Unfold, met nieuw of zeldzaam werk van artiesten op dat label. Fran Seven is de artiestennaam van DJ/producer Mikel Porras Hoogland, die op deze track ‘You & I’ van Di-Rect een opfrisbeurt geeft die ongelofelijk veel aan Fleetwood Mac doet denken. De compilatie komt deze vrijdag uit.

7. Yung Internet – Ik Zag Je
Nieuwe Nederlandse helden dropten vorige week alweer hun derde album/tape Free Wifi. Young Mau, Yelli en Hyperlink nemen je mee op de reis door nachtelijk Amsterdam onder invloed van alles wat je moeder verboden heeft. Met goedkeuring en medewerking van Faberyayo zelf, die meedoet op het album. 'Ik Zag Je' is de festivalhit van het trio.

8. The Veils – Low Lays the Devil
Deze track ademt Twin Peaks van David Lynch, niet voor niets speelt de zanger van The Veils ook in de Twin Peaks revival. The Veils brengen komend najaar een nieuw album uit. The Veils omschrijven deze track zelf als volgt: "'Low Lays The Devil' is a song about The Evil One, Big King Below, Beelzebub, the fallen angel, Mephistopheles, Mr. Moonshine. It's got a beat as big as a house and it's coming for you in your sleep. Enjoy.”

9. Lapsley – Operator (DJ Koze Remix)
De 3voor12-zomer-in-je-bol-hit van deze week. DJ Koze, baas van kwaliteitstechnolabel Pampa Records, neemt Lapsley mee de openluchtdisco in! Operator staat op haar album Long Way Home. Blijere disco is er momenteel niet te krijgen bij de nieuwe releases.

10. Tom Misch – Crazy Dream
Een door Dilla geïnspireerde talentvolle 21-jarige zanger/producer uit de UK. Opgepikt door Joe Kay van het beruchte Soulection, Kaytranada en Goldlink. Stond op Pitch en staat ook op Into The Great Wide Open. Op deze track laat hij zin magische muziek spreken samen met de Britse rapper Loyle Carner.

11. The Hunna - Bonfire
Deze vier Engelse jongens uit Hertfordshire maken deel uit van de nieuwe Britpopwave, samen met The Academix, Otherkin en ook Vant. Qua personeel in de studio heeft The Hunna het erg getroffen, want de producer van deze track is Tim Larcombe (Lana Del Rey, Halsey) en de mixer is Dan Grech (Wolf Alice, Circa Waves)

12. Cashmere Jaxx – The Hoff
Cashmere Jaxx is de electronische producer Ravinder Sampat uit Breda. De video voor The Hoff is briljant: je kunt hem het beste omschrijven als Baywatch met hamsters. Top tip van Roy Schepers via ons Youtube kanaal.

13. Robyn - Indestructible (Black Madonna remix)
Sinds Lente Kabinet vorig jaar is dj en allround tof mens Black Madonna niet meer weg te denken van de dansvloer. Komende Lowlands krijgt ze samen met Hunee een nacht de X-ray toebedeeld. Maar Black Madonna produceert ook nog zelf, bijvoorbeeld deze remix van de Zweedse popzangeres Robyn.