3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 28)

O.a. AlunaGeorge, Justice en The Great Communicators

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Crystal Castles, ScHoolboy Q en My Morning Jacket.

1. AlunaGeorge - 'Mean What I Mean'
Ze scoorden al een hit met Disclosure's 'White Noise', speelden toen festivals plat met hun debuutalbum, braken nog harder door met hun bijdrage aan DJ Snake's 'You Know You Like It'en komen binnenkort met een tweede album. Dit is de derde track die daarvan los is. 
 
2. My Morning Jacket - 'Magic Bullet'
Vanwege de recente ontwikkelingen in Amerika rond politiegeweld en geweld tegen de politie maakt de Amerikaanse rockband My Morning Jacket een statement voor gelijkheid en vrede. 'We zijn niet zo naïef om te denken dat een liedje de wereld kan veranderen, maar als we niets doen, verandert er ook niets.'
 
3. Justice - 'Safe And Sound'

Vijf jaar hebben we moeten wachten op een teken van leven rond het Franse duo Justice. Ten tijde van hun doorbraak single ‘D.A.N.C.E.’ werden ze in een adem genoemd met Daft Punk. Nu zijn ze weer terug, en hoe, met deze bijna zes minuten durende disco pastiche.
 
4. Schoolboy Q - 'Whatever U Want'
De veelgevraagde Westcoast rapper Schoolboy Q dropte vorige week zijn tweede album Blank Face LP. De plaat staat vol met samenwerkingen met onder anderen Kanye West, Anderson .Paak en Miguel, op deze track werkt hij samen met Candice Pillay. 9 December kun je de Amerikaan live zien, hij staat dan in TivoliVredenburg.
 
5. Glass Animals - 'Gold Lime'
Op de single ‘Life Itself’ lieten de Britse Glass Animals al een geüpdatet geluid horen. Vaak werden ze vergeleken met Alt-J, maar op hun tweede album How To Be A Human Being hebben ze hun eigen sound gevonden. Dat hoor je ook op deze tweede track die goed los komt.
 
6. Sjamsoedin ft. Pierre Kwenders – 'Pasi'
Nobody Beats The Drum is niet meer, maar daar is Sjamsjoedin voor in de plaats gekomen. De modulaire synths ratelen weer als nooit tevoren op deze nieuwe track die vocalen in Congolees dialect bevat.
 
7. The Great Communicators – 'Sideways'

Een exclusief voorproefje van het debuutalbum van de 12 van 3voor12 band en Serious Talent The Great Communicators. In september gaat dat album verschijnen, met daarop natuurlijk ook de debuutsingle ‘Motion’.
 
8. Junglebae - 'Hit ‘M'

Producer Boaz v/d Beats heeft weer een nieuw speeltje: het Nederlands-Antillaanse duo Junglebae. Het zijn zangeressen Amy en Gianni uit Rotterdam en Boaz zelf levert de beats. Ergens tussen Diplo en M.I.A. is dit na ‘Backwardz’ hun tweede single voor het Nouveau Riche label.
 
9. Avalanches - 'The Noisy Eater'
Het betere knip-en-plak-frutsel-pop-werk dan: zestien jaar na hun eerste album komen de Australische producers met het vervolg Wildflower. Deze week hebben ze het 3voor12 Album van de Week.
 
10. Jamie Lidell - 'Walk Right Back'

De Britse jazzy singer-songwriter Jamie Lidell is weer terug. Zet 14 oktober in je agenda voor zijn nieuwe album Building A Beginning. En dit is het beginnetje.
 
11. Banks - 'Fuck With Myself'
‘Beggin For Thread’ van Banks is inmiddels 65 miljoen keer beluisterd op Spotify. Niet slecht voor de Californische zangeres, die nog geen mainstream hit te pakken heeft. Dit is de eerste single van haar aankomende tweede album.
 
12. Fil Bo Riva - 'Like Eye Did'
De prijs voor de meest internationale niet-te-missen act van deze week gaat naar Fil Bo Riva. Deze 23-jarige half-Italiaanse Duitser groeide in Ierland op en heeft een radiohit te pakken bij onze Oosterburen. Op zijn debuutsingle valt vooral zijn rauwe stem meteen op.
 
13. Honne - 'Good Together'
Nog een week of twee, en dan komt het album Warm On A Cold Night van Honne uit. Het Britse popduo dat je kent van ‘Someone Who Loves You’ en ‘Gone Are The Days’ mixt weer zomerse r&b met pure pop op ‘Good Together’, dat deze week uitkwam.
 
14. Francis & The Lights - 'Friends'
Zowel Bon Iver als Kanye West in je clip. Een hele prestatie, maar de New Yorkse band Francis & The Lights regelen het wel, ze hebben hun hele adresboekje vol staan met bevriende rappers.
 
15. Crystal Castles – 'Char'
Met Edith Frances heeft Crystal Castles een vervanger gevonden voor zangeres Alice Glass. Ondanks de wijziging gaat het experimentele Canadese synthduo als vanouds weer vol op het orgel op deze nieuwe single van het vierde album Amnesty, dat op 19 augustus uitkomt.