3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 27)

O.a. Biffy Clyro, Gallant en Blood Orange

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Pixies, LAKSHMI en Lil Wayne.

1 Biffy Clyro - Howl
Schotse rockers Biffy Clyro brengen morgen hun nieuwe plaat Ellipsis uit. Alweer hun zevende album, waarop ook de vorige singles 'Wolves Of Winter' en 'Animal Style' staan. Derde single 'Howl' is een uptempo recht voor z'n raap-rocksong.
 
2 Sofi Tukker - Drinkee
Niet uit de Achterhoek, maar uit New York. De naam van dit houseduo is simpelweg een verbastering van hun echte namen Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern. Live maakte ze veel indruk op Pitch met hun, voor house, onconventionele line-up met gitarist. 'Drinkee', gebaseerd op een Portugees gedicht, is één van hun tracks die al een tijd buzzen, en nu is er net een clip.
 
3 James Vincent McMorrow - Rising Water
Als je het weet kun je het horen: Drake-producer zit achter de knoppen bij de nieuwe single van de Ierse singer-songwriter. ‘Rising Water’ is de eerste single van zijn komende derde album We Move, dat twee september uitkomt.
 
4 RATBOY - Get Over It
De Britse singer-songwriter Ratboy vonden we al leuk met zijn vorige single ‘Move’, die veel weg had van Fatboy Slim. Nu heeft hij een nieuwe uit, dit keer met soulsamples, eind augustus terug te vinden op zijn Get Over EP.
 
5 Blood Orange ft. Empress Of - Best To You
Het 3voor12 Album van de Week komt van de Brit Dev Hynes, dit keer niet als Lightspeed Champion maar als zijn andere alias Blood Orange. Hynes schrijft veel nummers voor vrouwelijke artiesten, en ook op zijn album Freetown Sound staan de nodige gastvocalistes. Op ‘Best To You’ komt de gastbijdrage van de Amerikaanse Empress Of.

6 Olde Gods - None Of These Bitches
‘None Of These Bitches’ is een nieuwe track van producersduo Olde Gods. Deze komt uit op een nieuwe verzamelaar van Atomnation, het label van Applescal. Unfold gaat die plaat heten, en je vindt er behalve deze track ook een remix van Di-Rect (ja echt). ‘None Of These Bitches’ is een eerste voorproefje; Unfold komt over twee weken uit.

7 LAKSHMI - If This Is The End
Nieuw Nederlands talent: LAKSHMI komt met haar tweede EP. ‘If This Is The End’ is de eerste track van Sinister. Come Sin With Me was de titel van haar eerste EP, dus er valt inmiddels een thema te ontdekken. LAKSHMI’s debuutalbum staat gepland voor januari 2017.

8 Shura - What’s It Gonna Be
Elektropopprinses Shura komt uit Manchester. Haar naam wordt al een tijdje flink gehypet, en nu komt op 8 juli haar debuutalbum uit. Deze single is daar van afkomstig. What’s It Gonna Be is een zomerse popsong met een fijne ‘80s sound.

9 Zak Abel - Everybody Needs Love
Tafeltennissen kan hij als geen ander, zo is te zien in deze clip van Zak Abel. En soul zingen ook. Everybody Needs Love is de solosingle van de zanger die eerder werkte met de Britse deephouse-act Gorgon City.

10 Local Natives - Fountain Of Youth
Local Natives brak internationaal door met hun tweede album Hummingbird, maar sindsdien bleef het even stil. Drie jaar later is hier opvolger Sunlit Youth, waar ‘Fountain of Youth’ de eerste single van is.

11 Lil Wayne, Wiz Khalifa & Imagine Dragons W/ Logic & TY Dollar $ign Ft. X Ambassadors - Sucker For Pain
Steeds meer nummers uit soundtrack voor de film The Suicide Squad komen online. Heathens van 21 Pilots hadden we al gehoord, evenals een coverversie van Queen’s Bohemian Rhapsody door Panic At The Disco. Deze track van Lil Wayne en Imagine Dragons, Wiz Khalifa, Ambassadors, Logic en TY Dolla $ign is de volgende.

12 Pixies - Um Chugga Lagga
Pixies zijn al dertig jaar een vaste waarde in de alternatieve rock. Where Is My Mind is nog steeds een classic, maar nu komt er ook nieuw werk. Deze single ‘Um Chugga Lugga’ komt van het aankomende nieuwe album Head Carrier. Op 27 november kun je ze zien bij 3voor12 Presenteert Pixies in de HMH.

13 BadBadNotGood feat. Charlotte Day Wilson - In Your Eyes
Het Canadese BadBadNotGood mengt jazz met hiphop en staat bekend om hun monsterlijke live shows. Hun vierde album heet - hoe toepasselijk - IV, met features van Kaytranada en Charlotte Day Wilson, die je hoort op deze track In Your Eyes.

14 Dagny & Borns - Fools Gold
Dagny is een rijzende ster in haar thuisland Noorwegen. Nu heeft ze een nieuwe single met niemand minder dan BØRNS, die je kent van zijn moderne glamrocksongs 10,000 Emerald Pools en Electric Love. BØRNS staat op Lowlands, Dagny eind oktober in Paradiso.