3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 20)

O.a. Chance the Rapper, Stone Roses en Roisin Murphy

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van o.a. Chance the Rapper, Stone Roses en Roisin Murphy.

1. Chance the Rapper - 'All Night'
De nieuwe mixtape van Chance mag je zeker niet gemist hebben als hiphopliefhebber en het is, zoals de naam al doet vermoeden, een kleurijke verzameling tracks en features. Interessant zijn vooral de gospelinvloeden die door het hele album terug te horen zijn. All Night is de clubhit van het album, met een feature van Knox Fortune. 

2. Stone Roses - 'All For One'
Het allereerste Stone Roses nummer in 22 jaar. Een psychedelisch zwaggerende bluesrocker, eigenlijk iets wat de Stone Roses twintig jaar geleden ook hadden kunnen maken. Is dat een goed teken? Jazeker! 

3. Kaytranada - 'Lite Spots'
Het 3voor12 album Van De Week van deze week is van Kaytranada. Hij draait al een tijdje mee en scoorde al flink wat punten met zijn dj-sets, maar een veelzijdige plaat als 99,9% leverde hij nog niet. De perfecte cross-over van hiphop, R&B en house. Perfecte plaat voor dit weer. 

4. Cho - 'Kan Het Niet Geloven' feat. Hef
Op een produktie van Spanker en met hulp van Hef stijgt Cho opnieuw tot grote hoogten. Op 10 juni verschijnt zijn album Knock Knock III.

5. Roisin Murpy - 'Ten Miles High'
Er is alweer een nieuw Roisin Murphy album op komst, getiteld Take Her Up To Monto. Dit is na 'Mastermind' het tweede voorproefje en dat betekent heel veel goeds. Check ook de bizarre clip met mevrouw Murphy in straatwerkersuniform en met bouwhelm.

6. Great Communicators - 'Motion'
Tijdens de Popronde 2014 werden ze door organisator Mischa van den Ouweland "de beste act van het jaar" genoemd - geen kleine woorden. Maar daarna werd het stil rond de Amsterdams/Haagse indierockband The Great Communicators, die uitgebreid de tijd nam voor de debuutplaat. Maar die komt er nu toch echt aan en wordt geproduceerd door Simon Akkermans (C-Mon). Begin dit jaar was er een sprankelende show op Noorderslag en nu is eindelijk het eerste catchy voorproefje van het album er: 'Motion'. 

7. Post Malone - 'Fuck' feat Jeremih
Post Malone kennen we natuurlijk van White Iverson. Wie samenwerkt met Jeremih weet zich verzekert van het betere glijwerk. NSFW materiaal van Mr. Malone. De postman always rings twice, immers... 

8. Glass Animals - 'Life Itself' 
De indieband uit Oxford die het beter op internet doet dan op de radio is terug. In juni op Best Kept Secret, en dit is de eerste track van het tweede album How To be A Human Being.

9. Mykkie Blanco feat Woodkid - 'High School Never Ends' 
De uitgesproken Amerikaanse rapper Mykki Blanco heeft een single gemaakt met de Franse elektronische singer-songwriter Woodkid. Er zit een zeer bijzondere clip bij over een gay koppel. Hiphop meets modern klassiek.

10. Eefje de Visser - 'Staan'
Een maand geleden al verscheen Eefje de Visser’s nieuwe single 'Staa'n als exclusieve 7" op Record Store Day, deze week verscheen van dat nummer een videoclip die kijkt als een korte film over een tienjarige meisje dat wanhopig contact probeert te krijgen met haar apathische vader. Voor Eefje is het de opmaat naar een volle festivalzomer, waarin ze onder andere Down The Rabbit Hole en Into The Great Wide Open zal aandoen.

11. Wolf Parade - Automatic
Ook Wolf Parade is terug van weg geweest, al is het niet zo lang geleden als de Stone Roses. In 2010 kondigde de band rond Spencer Krug en Dan Boeckner een voorlopige stop aan. De viertrack EP4 is een eerste teken van leven en is een logisch vervolg op de muziek van de indierockhelden uit Montreal. 

12. Midland - Final Credits
Klaar voor een throwback naar de jaren '80! De man die zich nooit, maar dan ook nooit vastklampt aan hokjes komt met heerlijke discotrack. Natuurlijk staat Midland bekend om zijn geweldige dj-sets, maar ook zijn producties. Midland zoekt graag de grenzen op van zo'n beetje alle elektronische genres. Op zijn vorige ep Blush zocht hij het in de technohoek, 'Final Credits' is stevig geworteld in de disco. Een ongekend pakkend deuntje, gesampled van Lee Alfred met Rockin-Poppin Full Tilting, dat de rest van de dag niet meer uit je hoofd gaat.

13. Super Furry Animals - Bing Bong 
De derde band die terug is van weggeweest in deze Niet Te Missen. Bing Bong moet Wales naar de finale van het EK voetbal loodsen. Een vrolijke popsong zoals we van de band rond Gruff Rhys gewend zijn. Het is hun eerste gezamenlijke nieuwe muziek sinds 2009.